nieuwsoverzicht avvn

Nieuwsberichten AVVN

nieuwsoverzicht avvn

Op deze pagina vind je een overzicht van alle nieuwsberichten van AVVN. Berichten over onze belangrijkste thema's samen tuinieren, natuurlijk tuinieren en uitbreiding en behoud van groen in de bebouwde omgeving.  

Pers

Wil je als journalist een artikel schrijven of een item maken over samen tuinieren of natuurlijk tuinieren? Wij helpen je graag aan de juiste informatie. Neem contact met ons.

 

 

Laatste nieuws

  • Bestuursverslag 2020

    Nog steeds en alweer in 2020: De groene ruimte in het verstedelijkt gebied staat onder druk. Soms dreigt kaalslag. Er is druk op volkstuinparken en plaatsen voor samen tuinieren. Soms dreigt verplaatsing en inleveren van tuinen. Of je wordt anders tegen gewerkt: kortlopende gebruiksovereenkomsten. Onzekerheid over de toekomst.

  • Manifest: iedereen heeft recht op een groene leefomgeving!

    Dat vindt AVVN samen natuurlijk tuinieren. Groen verdient meer aandacht, omdat het kan bijdragen om problemen op het gebied van klimaatadaptatie aan te pakken en om de biodiversiteit te versterken. AVVN roept daarom gemeentelijke politieke partijen met klem op aandacht te besteden aan een groene leefomgeving in hun verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Samen met zeven andere natuur- en tuinorganisaties heeft AVVN een manifest opgesteld. In dit manifest bieden zij ondersteuning aan om een groene leefomgeving – in de private en publieke ruimte – in de partijprogramma’s handen en voeten te geven.