nieuwsoverzicht avvn

Nieuwsberichten AVVN

nieuwsoverzicht avvn

Op deze pagina vind je een overzicht van alle nieuwsberichten van AVVN. Berichten over onze belangrijkste thema's samen tuinieren, natuurlijk tuinieren en uitbreiding en behoud van groen in de bebouwde omgeving.  

Pers

Wil je als journalist een artikel schrijven of een item maken over samen tuinieren of natuurlijk tuinieren? Wij helpen je graag aan de juiste informatie. Neem contact met ons.

Nieuwsbrief ontvangen?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met allerlei groentips en nieuwtjes.
Afmelden voor onze nieuwsbrief kun je gemakkelijk zelf online doen, via een link onderaan de nieuwsbrief.

 

 

Laatste nieuws

 • Webinar 'Iedereen heeft recht op een groene leefomgeving' nu online

  Groen verdient meer aandacht, omdat het kan bijdragen om problemen op het gebied van klimaatadaptatie aan te pakken en om de biodiversiteit te versterken, daarom werd 4 november het webinar 'Iedereen heeft recht op een groene leefomgeving' voor 165 gemeenteraadsleden uitgezonden. 

 • Drie stippen voor Tuinvereniging Cronesteyn!

  In het weekend van 31 oktober 2021 werd onthuld hoeveel 'stippen' Tuinvereniging Cronesteyn in Leiden had behaald bij de keuring van het Keurmerk Natuurlijk Tuinieren. Tevens viert de vereniging dit jaar hun veertigjarig bestaan!     

 • Derde stip voor Volkstuinvereniging Briljant in Utrecht

  Vrijdag 8 oktober reikte Ans Hobbelink, bestuurslid van AVVN, de derde stip van het Keurmerk Natuurlijk Tuinieren uit aan Volkstuinvereniging Briljant in Utrecht!

 • 21 jonge en vernieuwende boeren vragen aandacht voor gezonde landbouwbodems en overhandigen manifest

  Dinsdag 21 september, op de eerste herfstdag, vragen 21 jonge boeren en boerinnen aandacht voor een gezonde bodem en biodiversiteit. Zij onderschrijven het “Samen voor Grond” manifest, samen met AVVN!

 • Hoogste onderscheiding keurmerk voor Tuinpark Nieuw Vredelust

  Zondag 22 augustus overhandigde voorzitter Ruud Grondel van AVVN aan voorzitter Erica Schoen van Tuinpark Nieuw Vredelust het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren!      

 • Internationaal tijdschrift volkstuinieren - juni 2021

  AVVN is lid van de internationale organisatie voor volkstuinieren, Fédération Internationale des Jardins Familiaux a.s.b.l. De federatie geeft elke paar maanden een digitaal tijdschrift uit genaamd Hyphen. In de editie van juni 2021 staat het onderwerp 'trots' centraal. Verschillende internationale volkstuinorganisaties vertellen vol trots over hun projecten.

 • Bestuursverslag 2020

  Nog steeds en alweer in 2020: De groene ruimte in het verstedelijkt gebied staat onder druk. Soms dreigt kaalslag. Er is druk op volkstuinparken en plaatsen voor samen tuinieren. Soms dreigt verplaatsing en inleveren van tuinen. Of je wordt anders tegen gewerkt: kortlopende gebruiksovereenkomsten. Onzekerheid over de toekomst.

 • Manifest: iedereen heeft recht op een groene leefomgeving!

  Dat vindt AVVN samen natuurlijk tuinieren. Groen verdient meer aandacht, omdat het kan bijdragen om problemen op het gebied van klimaatadaptatie aan te pakken en om de biodiversiteit te versterken. AVVN roept daarom gemeentelijke politieke partijen met klem op aandacht te besteden aan een groene leefomgeving in hun verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Samen met zeven andere natuur- en tuinorganisaties heeft AVVN een manifest opgesteld. In dit manifest bieden zij ondersteuning aan om een groene leefomgeving – in de private en publieke ruimte – in de partijprogramma’s handen en voeten te geven.

 • Internationaal tijdschrift volkstuinieren - februari 2021

  AVVN is lid van de internationale organisatie voor volkstuinieren, Fédération Internationale des Jardins Familiaux a.s.b.l. De federatie geeft elke paar maanden een digitaal tijdschrift uit genaamd Hyphen. In de editie van februari 2021 speciale aandacht voor Het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren en de samenwerking met het Deltaplan voor Biodiversiteitsherstel in Nederland. 

Volg AVVN en mis geen enkele groentip!

Een bloeiende lente plant je in de herfst! 🍂 De gehele maand oktober voeren wij campagne voor de herfst: het vergeten plantseizoen! Volg ons op facebook en ontvang regelmatig planttips voor de herfst.

Onze collega Sanne heeft een boomspiegel geadopteerd en houdt ons op de hoogte van de vorderingen. Verander jij ook een kale boomspiegel in een feestelijk boeket voor bijen, vlinders en voor jezelf?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van groentips, weetjes en nieuws over samen natuurlijk tuinieren.                                                                      

Oogsten en eten uit de volkstuin. Fotograaf en foodblogger Marleen van Es deelt een verrassende winterrecept: risotto met radicchio 👌!