Kopie van Zonder titel (1920 x 600 px) (1920 x 800 px) (1)

Word vrijwilliger

Word vrijwilliger van AVVN

Wie wij zijn:

AVVN is een landelijk netwerk van organisaties en personen die samen tuinieren belangrijk vinden. Onze ambitie is door samen te tuinieren de natuur en het groen in de woonomgeving te behouden en uit te breiden. Daarmee willen we de leefbaarheid en biodiversiteit bevorderen. Groen maakt een buurt, dorp of stad écht leefbaar. Je kan hier meer over lezen op onze pagina Over AVVN

Vrijwilligers binnen AVVN

AVVN bestaat uit een bestuur en een klein professioneel team die de kerntaken uitvoert. Daarnaast werken wij graag hecht samen met vrijwilligers. Op die manier kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening hoog houden en onze ambities verwezenlijken. De vrijwilligers versterken de verbinding met onze verenigingen, hun bestuursleden en hun tuinders. Vrijwilligers zijn voor ons van onschatbare waarde. 

l

Kopie van Ontwerp zonder titel (6).pngTaxateur worden voor AVVN

Met regelmaat krijgen wij het verzoek van tuinleden of verenigingen om een (her)taxatie van een volkstuin uit te laten voeren. De aanleiding kan zijn, dat een tuinder het niet eens is met de taxatie die door de vereniging is uitgevoerd. Als taxateur bij AVVN taxeer je zelfstandig dan wel samen met een collega-taxateur opstallen, beplanting en eventuele overige goederen die aanwezig zijn op de tuin. Daarvan breng je aan ons verslag uit. 

Beschik jij over voldoende kennis en ervaring met betrekking tot het taxeren van tuinen en opstallen? Lijkt het je leuk om maatschappelijk en groen vrijwilligerswerk te doen?

Lees dan verder om te kijken of de functie taxateur bij je past:

Ben je er helemaal klaar voor? Meld je dan aan door je gegevens in te vullen op ons aanmeldformulier Deze mag je mailen naar info@avvn.nl 

Kopie van Kopie van Kopie van Ontwerp zonder titel.pngConflictbeslechter bij AVVN

Je maakt deel uit van een poule van conflictbeslechters die op verzoek een gesprek voeren over ruzies of meningsverschillen, dan wel bemiddelen of een bindend advies uitbrengen. Een verzoek kan gedaan worden door onze leden; volkstuinverenigingen, aangesloten tuinders, bonden, afdelingen en commissies. Je werkt, afhankelijk van de vorm van conflictbeslechting, alleen dan wel met een collega conflictbeslechter. Je doet je vrijwilligerswerk met de ondersteuning van een AVVN-medewerker.

Ben jij in staat lastige gesprekken te voeren en onder moeilijke omstandigheden rustig te blijven? Vind jij het mooi als je hebt kunnen meehelpen bij het oplossen van een conflict? 

Lees dan verder om te kijken of de functie van conflictbeslechter bij je past:

Ben je er helemaal klaar voor? Meld je dan aan door je gegevens in te vullen op ons aanmeldformulier Deze mag je mailen naar info@avvn.nl 

Kopie van Kopie van Ontwerp zonder titel (90 x 80 px) (1).pngConsul voor AVVN

Als consul ben je het visitekaartje en de vertegenwoordiger van AVVN. Je maakt deel uit van een team van mede-consuls die informele banden onderhouden met onze verenigingen. Dat doe je met name door persoonlijk bezoeken af te leggen. Hoeveel verenigingen dat zijn, bepaal je zelf. We bespreken met je hoeveel tijd je daaraan wilt en kunt besteden. Je doet je vrijwilligerswerk onder begeleiding van een coach van het AVVN-bureau.

Vind jij het heerlijk om met mensen om te gaan, kan je goed luisteren en terugkoppelen? Lees dan verder of de functie van consul iets voor jou is:

Ben je er helemaal klaar voor? Meld je dan aan door je gegevens in te vullen op ons aanmeldformulier.  Deze mag je mailen naar info@avvn.nl

Ontwerp zonder titel (17).pngBuddy Landelijke Volkstuinvisie

Tuinieren in groepsverband (samen tuinieren) is booming. Volkstuinen hebben lange wachtlijsten en wachttijden. Gemeenten offeren buurtmoestuinen langzaam maar zeker op aan bouwplannen. En dat terwijl gemeenschappelijke tuinen veel meerwaarde bieden, zoals het vergroten biodiversiteit, tegengaan van eenzaamheid, verbeteren van integratie en gezondheid.
Als vervolg op onze ambitie, die we in 2018 hebben vastgesteld, werkt AVVN aan een Landelijke Volkstuinvisie die past bij deze tijd. Een visie waar niet alleen onze achterban zich in herkent, maar ook andere partijen uit de samenleving. Dit helpt ons bij onze lobby om de positie van gemeenschappelijk tuinieren te versterken.

Wil jij je graag hard maken voor deze volkstuin visie en ons hierin ondersteunen? Lees dan verder of deze vrijwilligers functie bij je past:

Ben je er helemaal klaar voor? Meld je dan aan door je gegevens in te vullen op ons aanmeldformulier.  Deze mag je mailen naar info@avvn.nl

AVVN, de organisatie
Ondersteuning voor besturen
Wat komt er allemaal bij kijken?
Nieuwsberichten AVVN
Biodiversiteit
Creëer een levende tuin

Ontmoet je tuinleden op het AVVN ledennet

Nieuws, documenten en ander belangrijke informatie: je deelt het gemakkelijk en veilig met je tuinleden op je verenigingspagina op het AVVN ledennet. 

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?