Vince fleming

Steun ons

Een groene leefomgeving is in het belang van iedereen, ook voor de toekomstige generaties

Steun AVVN

vince-fleming-7xcJsTrkvRc-unsplash

Sinds 1928 wroeten we met onze handen in de aarde en komen we op voor de belangen van volkstuinders. Wij maken ons sterk voor het behoud en uitbreiding van groen in de leefomgeving. Buurtgroen en volkstuinen zorgen namelijk niet alleen voor verbinding in de samenleving maar ook voor meer biodiversiteit en een positief effect op het klimaat. De luchtkwaliteit verbetert erdoor en groen zorgt ook voor meer verkoeling en een betere opvang van water na een heftige regenbui. Groen maakt een buurt, dorp of stad écht leefbaar, ook voor toekomstige generaties.

Door ons te steunen kunnen wij ons op een nóg grotere schaal inzetten voor groen, biodiversiteit, natuurlijk tuinieren en samen tuinieren. Je kan ons op verschillende manieren steunen:

Sluit je bij ons aan als supporter of als collectief. 

Sinds 2020 zijn wij niet alleen een vereniging voor volkstuinders, maar kan je ook als supporter lid worden van AVVN Samen Natuurlijk Tuinieren. Draag jij een groene woonomgeving een warm hart toe? Vind jij ook dat buurtgroen moet blijven om bij te dragen aan meer biodiversiteit in de stad? Ontvang jij graag tuintips over natuurlijk (moes-)tuinieren? Dan is het supportersschap iets voor jou!

Als supporter ontvangt je, net als ieder lid, elk seizoen ons magazine De Tuinliefhebber op de mat, boordevol groentips & inspiratie. Ook krijg je toegang tot ons besloten ledennet waar je met andere tuinliefhebbers informatie kan uitwisselen.

Ben je lid van een volkstui of buurttuin en denk je dat jouw vereniging zich graag aansluit bij de groene familie van AVVN? Wij bieden een collectief lidmaatschap aan, dit heeft veel voordelen zoals een verzekeringspakket, advies en bijstand en online ledenadministratiemodule.

 

Speel mee met de VriendenLoterij. 

VL_LOGO_COMPLEET_2021_RGB.jpg

De vernieuwde VriendenLoterij maakt zich sterk voor alle organisaties die het leven mooier maken door zich in te zetten voor het behoud van het cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Zo ook AVVN Samen Natuurlijk Tuinieren. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steun je AVVN, én maak je kan op mooie prijzen!

Minimaal 40% van de inleg gaat naar AVVN wanneer je bij de aankoop van je lot ervoor kiest om AVVN als goed doel te steunen. Het geld wat wij vanuit de VriendenLoterij ontvangen besteden we aan voorlichting & cursussesn over natuurlijk tuinieren, lobbyen voor een groenere leefomgeving, meer biodiversiteit en veel meer. Meedoen dus!

Hoe werkt het?
Stap 1: Ga naar de website van de VriendenLoterij en speel mee
Stap 2: Kies als goed doel de vereniging AVVN (Utrecht)
Stap 3: Koop een lot

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

 

Schenk ons een gift

Als je ons wilt steunen in onze missie om Natuurlijk Tuinieren voor de toekomst te behouden, kan dat op een bijzondere en persoonlijke manier: Je kunt besluiten om AVVN in je testament op te nemen en een gift na te laten. Deze gift hoeft niet groot te zijn, ieder bedrag is meer dan welkom. 
Een gift via het testament kan op twee manieren; door een legaat of door een erfstelling

  • Legaat

Door een legaat in je testament stel je een bedrag vast dat  AVVN na je leven als gift ontvangt. Het hoeft overigens niet uitsluitend om een bedrag te gaan, maar het kan ook een bepaald goed zijn, dat je graag aan AVVN wilt overdragen.

  • Erfstelling

Je kunt ook AVVN tot (mede)erfgenaam benoemen. Als mede-erfgenaam wordt een gedeelte van de nalatenschap voor AVVN bestemd. De notaris kan je op maat informeren welke mogelijkheid voor het beste is en hoe een en ander in het testament omschreven moet worden. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je een expliciete wens hebt met betrekking tot de besteding van je nalatenschap. Misschien wil je je gift ten goede laten komen aan een bepaald project waarvan je belangrijk vindt dat het voort blijft bestaan. In dat geval verzoeken wij je om voorafgaand aan het opmaken van uw testament even contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij helder aangeven of we ook volledig aan je wens kunnen voldoen.

 

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!

Doe mee met AVVN!
Word vrijwilliger
Natuurlijk tuinieren met keurmerk
Ondersteuning voor besturen
Wat komt er allemaal bij kijken?
Hét seizoenstijdschrift
De herfst editie van De Tuinliefhebber is uit!