samen-tuinieren-keurmerk-natuurlijk-tuinieren-lieveheersbeestje-©austin-ban-unsplash

Natuurlijk tuinieren met keurmerk

Het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren van AVVN biedt de juiste advisering en begeleiding om de ecologische waarde van gemeenschappelijk groen te vergroten.

samen-tuinieren-keurmerk-natuurlijk-tuinieren-lieveheersbeestje-©austin-ban-unsplash-klein

Tuinparken en andere plekken waar je samen tuiniert, bieden volop mogelijkheden voor meer natuur in de bebouwde omgeving. In de tuinen en gemeenschappelijke gedeelten groeien en bloeien al veel planten, heesters, bloemen en bomen. De uitgangspunten voor natuurlijke vrijplaatsen zijn er. Met de juiste begeleiding kan de ecologische waarde van het groen met sprongen stijgen. Het kunnen ware paradijsjes voor flora en fauna worden. Groen waar iedereen van geniet: planten, dieren, jij en al je buren.

Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren

Al sinds 1996 bieden wij als shared service het project Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren aan, “het Keurmerk” zoals het in de volksmond genoemd wordt. Daarin geven wij advies en begeleiding om de ecologische waarde van gemeenschappelijk groen te vergroten. We werken hierin samen met de vereniging voor veldbiologie KNNV en IVN Natuureducatie.

Het project duurt twee jaar en is met name bedoeld voor tuinverenigingen en andere groepen mensen die samen tuinieren of (binnen)tuinen of bijvoorbeeld wijkgroen onderhouden. Die gaan werken aan het creëren van een oase voor flora en fauna in een stad of wijk. Die biodiversiteit en klimaatadaptatie belangrijk vinden en die hun groen een functie willen geven voor natuur- en milieueducatie voor de tuinders, kinderen en omwonenden. En - bovenal – dat ze op een plek zijn waar het fijn vertoeven is. Echt lekker leven doe je tussen het groen, zo simpel is het 😊

Na die twee jaar wordt beoordeeld of de deelnemer het Keurmerk verdient en een schild krijgt uitgereikt. De drager van het Keurmerk voldoet aan belangrijke uitgangspunten van natuur- en milieuvriendelijk beheer en onderhoud.

Heb je interesse?

Ben je als vereniging of beheerder van tuinen of stedelijk groen geïnteresseerd en wil je meer weten over het huidige en het toekomstige project? Neem gerust contact met ons op via 030 - 670 1331 of via info@avvn.nl.

Tuinparken
met Keurmerk Natuurlijk Tuinieren
Alle beestjes helpen!
Plaagdieren op natuurlijke manier bestrijden