samen-tuinieren-statuten-reglement-tuinpark-bord-©ali-kazal-unsplash

Statuten en reglementen

Als je een vereniging bent, heb je statuten nodig. In reglementen werk je de statuten verder uit. AVVN geeft advies over het opstellen ervan.

Afspraken maken

samen-tuinieren-statuten-reglement-tuinpark-bord-©

Wil je een gezellige vereniging, dan is het belangrijk dat je duidelijke afspraken met elkaar maakt. Dat kunnen gedragsregels zijn, maar ook toekomstvisiedocumenten. Als je een vereniging bent, heb je in ieder geval statuten nodig. Dat kun je zien als zoiets als een grondwet. In reglementen werk je de statuten verder uit. Zoals in een huishoudelijk reglement, dat wij aanraden om altijd op te stellen. Je kunt ook nog andere reglementen opstellen, zoals een tuin-, bouw- of taxatiereglement.

 

Advies

AVVN geeft advies over statuten en reglementen. We bieden modellen als handvat. Onze modellen kun je aanvragen via info@avvn.nl.

Hulp nodig bij het opstellen van statuten?

We begeleiden bij het op maat maken van de statuten en reglementen en zorgen ervoor dat ze met elkaar gestroomlijnd zijn. Heb je advies en begeleiding nodig bij het opstellen? Neem dan contact met ons op via info@avvn.nl. Deze dienstverlening is inbegrepen bij de collectieve lidmaatschappen Groei en Bloei.

Benieuwd naar onze statuten en reglementen?