Natuurlijk tuinieren-de bodem-©sandie-clarke-q13Zq

De Bodem

Natuurlijk tuinieren-de bodem-©sandie-clarke-q13Zq

Als je tuiniert, voel je al snel verbonden met de natuur om je heen. Je maakt deel uit van de elementen: wind, zon, een bui en de aarde natuurlijk.

Vraag een willekeurige tuinliefhebber wat het tuinieren zo aantrekkelijk maakt en het antwoord is steevast: “Lekker met je handen in de grond wroeten”. Die aarde vormt letterlijk en figuurlijk de basis voor waar het om draait: mooie en gezonde planten, een lekkere oogst. De bodem moet dan ook tiptop in orde zijn. De juiste grondsoort voor je planten, een gezond bodemleven, voldoende beluchting en een uitgebalanceerde voedingstoestand. Met bemesting en bodemverbetering heb je daar zelf invloed op. Zo vergroot je de kans op succes en vele uren, dagen, weken en maanden tuinplezier het hele jaar door.

Wat heeft de bodem nodig dat hij optimaal zijn werk kan doen voor natuur, tuin en mens? En wat kun jij doen om de bodem een handje te helpen? 

Bodembescherming in de tuin 

De-bodem-leeft---AVVN-samen-natuurlijk-tuinieren.jpgHoe kun de samenstelling van de bodem van jouw tuin achterhalen? Hoe kun je de vruchtbaarheid verbeteren? Wat is de juiste bemesting voor een moestuin en hoe maak ik goede compost? In de uitgebreide brochure De bodem leeft! vind je alle antwoorden op deze en andere vragen over bodembescherming in de tuin.

Download De bodem leeft! en word ook een bodemexpert van je eigen tuin!

Deze uitgebreide brochure met veel praktische informatie en tips hebben we kunnen samenstellen in samenwerking met onze internationale zusterorganisatie Office International du Coin de Terre et des Jardins Familiaux.
 

 

 

 

 

Delen