Over-AVVN-aarde-wroeten-©jonathan-kemper-unsplash

We wroeten al bijna 100 jaar met onze handen in de aarde

AVVN bevordert samen natuurlijk tuinieren in heel Nederland

Delen

Over-AVVN-aarde-wroeten-©jonathan-kemper-unsplash

We hebben diepe wortels. Sinds 1928 wroeten we met onze handen in de aarde en komen we op voor de belangen van volkstuinders. De letters AVVN staan voor Algemeen Verbond van Volkstuindersverenigingen in Nederland. Inmiddels heten we AVVN samen natuurlijk tuinieren. Waarom? Onze familie is in al die jaren flink gegroeid. Vandaag de dag helpen we iedereen met een groen hart met natuurlijk tuinieren. Of dat nou in de achtertuin, een buurttuin of in een volkstuin is. Wij delen onze groenkennis en maken samen tuinieren nog makkelijker én leuker.

Wat doen we?

AVVN maakt zich sterk voor het behoud en uitbreiding van groen in de woonomgeving. In iedere wijk, dorp of stadsdeel in Nederland willen we samen kunnen tuinieren. Buurtgroen zorgt behalve voor plezier en verbinding, ook voor meer biodiversiteit en heeft een positief effect op het klimaat. De luchtkwaliteit verbetert erdoor en groen zorgt bijvoorbeeld ook voor verkoeling. Groen maakt een buurt, dorp of stad echt leefbaar. Lekker leven doe je tussen het groen, zo simpel is het :-).

Samen voor groen: netwerk van organisaties en personen

Wij willen het beeld en de positie van alle vormen van samen tuinieren versterken. Dat is onze ambitie. We trekken hierin op met andere landelijke samenwerkingsverbanden die ook een gezonde groene ruimte nastreven. We vormen een netwerk van organisaties en personen die zich inzetten voor het maatschappelijk belang van samen tuinieren.

Aan ons zijn organisaties verbonden als verenigingen, bonden en tuingroepen. Ook stichtingen en groeninitiatieven heten wij welkom. Je vindt ze allemaal terug in ons overzicht, de ledenkaart. Samen vertegenwoordigen die organisaties vele tienduizenden tuinliefhebbers.

We ondersteunen onze leden.

Een gezonde, goed functionerende vereniging is cruciaal voor iedere volkstuin of andere vorm van samen tuinieren. Bestuursleden en andere vrijwilligers binnen de volkstuinvereniging spelen hier een belangrijke rol bij. En daar komt veel bij kijken! Denk aan wetten en regels van de overheid, onderhoudsvraagstukken, verzekeringen en vergunningen, de huurovereenkomst, bouwplannen en conflicten binnen de vereniging. AVVN helpt haar leden, ze kunnen altijd bij ons terecht voor informatie en advies op maat. Dat is ons dagelijkse werk waar we al bijna 100 jaar ervaring in hebben.

Tuin- en groenliefhebbers: wees welkom!

Ook als je niet lid bent van een volkstuinvereniging of buurttuin, ben je welkom bij de groene familie van AVVN. Als tuin- en groenliefhebber kun je je rechtstreeks - als supporter - aansluiten.

Profiteer van onze groenkennis en organisatie

Tuinieren doen we al ons hele leven. Of je nou een siertuin, pluktuin, moestuin of een bijvriendelijke voortuin wilt, AVVN helpt je. Hoe? Wij geven praktische tips en informatie over natuurlijk tuinieren en brengen je in contact met andere groenliefhebbers, onder andere via ons besloten online ledennet.

We bieden leerzame en inspirerende workshops en lezingen: online, maar ook op tuinparken en in ons eigen Informatie- en activiteitencentrum voor Tuin & Natuur in Utrecht. Daar verzorgen we eveneens workshops en trainingen speciaal voor bestuur- en kaderleden.

Flyer van AVVN

Soms wil je in één oogopslag laten zien waar je voor staat. Via onze flyer laten wij mensen die ons nog niet zo goed kennen, zien wat wij doen en wat de voordelen zijn van een lidmaatschap van AVVN. Deze flyer is op A4 formaat. 

Zonder titel (600 x 220 px) (600 x 300 px) (1000 x 600 px) (1).png

Download de flyer van AVVN button.jpg

 

Flyer met de voordelen voor de tuinleden

Ben je als vereniging wél al lid van AVVN en wil je graag bij je leden onder de aandacht brengen wat de AVVN hen allemaal te bieden heeft? Dan zou je deze flyer neer kunnen leggen:

Flyer AVVN voor aangeslotenen.png

Download de flyer van AVVN button.jpg

 

De mensen achter de organisatie
het team van AVVN
Lees terug
Bestuursverslagen van AVVN
Doe mee met AVVN!
Word vrijwilliger
Zoek je iets?
Alle onderwerpen van A-Z

Sluit je ook aan!

Verenigingen, bonden, tuingroepen, stichtingen en groeninitiatieven
We bieden een collectief lidmaatschap voor verenigingen, bonden, stichtingen en andere groeniniatieven. Daarmee ondersteun je het behoud van volkstuinen verenigingen, krijg je als bestuur ondersteuning en advies en ben je als vereniging verzekerd tegen ongevallen en aansprakelijkheid. Ontdek alle voordelen op onze lidmaatschap pagina. 

Tuin- en groenliefhebbers
Wil je graag je eigen voedsel verbouwen? Of samen met je buren je wijk vergroenen? Of ben je gek op bloemen? Wat je groenambities ook zijn, wij helpen je ze te realiseren en beantwoorden je tuinvragen. Wees welkom als bij onze groene familie en sluit je aan als supporter.