Over-AVVN-aarde-wroeten-©jonathan-kemper-unsplash

We wroeten al bijna 100 jaar met onze handen in de aarde

AVVN bevordert samen natuurlijk tuinieren in heel Nederland

Delen

Over-AVVN-aarde-wroeten-©jonathan-kemper-unsplash

We hebben diepe wortels. Sinds 1928 wroeten we met onze handen in de aarde en komen we op voor de belangen van volkstuinders. De letters AVVN staan voor Algemeen Verbond van Volkstuindersverenigingen in Nederland. Inmiddels heten we AVVN samen natuurlijk tuinieren. Waarom? Onze familie is in al die jaren flink gegroeid. Vandaag de dag helpen we iedereen met een groen hart met natuurlijk tuinieren. Of dat nou in de achtertuin, een buurttuin of in een volkstuin is. Wij delen onze groenkennis en maken samen tuinieren nog makkelijker én leuker.

Wat doen we?

AVVN maakt zich sterk voor het behoud en uitbreiding van groen in de woonomgeving. In iedere wijk, dorp of stadsdeel in Nederland willen we samen kunnen tuinieren. Buurtgroen zorgt behalve voor plezier en verbinding, ook voor meer biodiversiteit en heeft een positief effect op het klimaat. De luchtkwaliteit verbetert erdoor en groen zorgt bijvoorbeeld ook voor verkoeling. Groen maakt een buurt, dorp of stad echt leefbaar. Lekker leven doe je tussen het groen, zo simpel is het :-).

Samen voor groen: netwerk van organisaties en personen

Wij willen het beeld en de positie van alle vormen van samen tuinieren versterken. Dat is onze ambitie. We trekken hierin op met andere landelijke samenwerkingsverbanden die ook een gezonde groene ruimte nastreven. We vormen een netwerk van organisaties en personen die zich inzetten voor het maatschappelijk belang van samen tuinieren.

Aan ons zijn organisaties verbonden als verenigingen, bonden en tuingroepen. Ook stichtingen en groeninitiatieven heten wij welkom. Je vindt ze allemaal terug in ons overzicht, de ledenkaart. Samen vertegenwoordigen die organisaties vele tienduizenden tuinliefhebbers.

Tuin- en groenliefhebbers: wees welkom!

Ook als je niet lid bent van een volkstuinvereniging of buurttuin, ben je welkom bij de groene familie van AVVN. Als tuin- en groenliefhebber kun je je rechtstreeks - als supporter - aansluiten.

Profiteer van onze groenkennis en organisatie

Tuinieren doen we al ons hele leven. Of je nou een siertuin, pluktuin, moestuin of een bijvriendelijke voortuin wilt, AVVN helpt je. Hoe? Wij geven praktische tips en informatie over natuurlijk tuinieren en brengen je in contact met andere groenliefhebbers, onder andere via ons besloten online ledennet.

We bieden leerzame en inspirerende workshops en lezingen: online, maar ook op tuinparken en in ons eigen Informatie- en activiteitencentrum voor Tuin & Natuur in Utrecht. Daar verzorgen we eveneens workshops en trainingen speciaal voor bestuur- en kaderleden.

AVVN, de organisatie
Samenwerken met AVVN
Steun ons
en draag bij aan een groene leefomgeving
Lidmaatschappen voor samen tuinieren

Sluit je ook aan!

Verenigingen, bonden, tuingroepen, stichtingen en groeninitiatieven
We bieden een collectief lidmaatschap in vier verschillende smaken en komen zo tegemoet aan de verschillende wensen en behoeften die er leven. Voor elke organisatievorm van samen tuinieren hebben wij wel een lidmaatschap dat past.

Ontdek welk lidmaatschap het beste aansluit bij jouw organisatie.

Tuin- en groenliefhebbers
Wil je graag je eigen voedsel verbouwen? Of samen met je buren je wijk vergroenen? Of ben je gek op bloemen? Wat je groenambities ook zijn, wij helpen je ze te realiseren en beantwoorden je tuinvragen. Wees welkom als bij onze groene familie en sluit je aan als supporter.