diana-dima-Ic7SSSdK-io-unsplash

Shared services via AVVN

Diensten die verenigingen ondersteunen en ontzorgen.

Delen

logos shared services

Wanneer je lid bent van AVVN kun je voordelig gebruik maken van enkele handige diensten. Deze diensten zijn speciaal ontwikkeld om verenigingen te ondersteunen en te ontzorgen. Ze zijn niet standaard verwerkt in het collectieve lidmaatschap van AVVN. Maar je kunt ze als losse module afnemen. Handig; op die manier kun je precies de hulp inschakelen die je als vereniging nodig hebt. Je vindt alle d1iensten hieronder op een rij.

.

Logo e-boekhouden.png

Het voeren van een goede boekhouding is net zoals bij een onderneming bij een vereniging erg belangrijk. In de meeste verenigingen neemt de penningsmeester deze taak voor zijn rekening. De vereniging is ook wettelijk verplicht om boekhouding te voeren en om periodiek een balans en staat van baten & kosten te presenteren. De boekhouding van een vereniging werkt net even anders door de ledenadministratie, donateurs en contributie. Het meest geschikte boekhoudprogramma daarbij is e-Boekhouden.nl!

De voordelen van het voeren van de boekhouding via e-Boekhouden.nl zijn onder meer:

 • Het is eenvoudig in gebruik. De handleiding vind je achter de inlog op de pagina Bestuurszaken of in het netwerk 'Besturen van een vereniging', zoek bij 'Bestanden'. 
 • Het beschikt over een ledenadministratiemodule.
 • Het wordt erkend door de Belastingdienst.
 • Het is online, dus je kan op elke plek met een veilige internetverbinding de boekhouding voeren.
 • Wachtwoord vergeten? Je vraagt zelf rechtstreeks een nieuw wachtwoord aan. 
 • E-boekhouden voldoet aan alle vereisten in het kader van de AVG privacy wetgeving.
 • Andere bestuursleden kunnen via een eigen account meekijken met de boekhouding, maar niet wijzigen. Belangrijk aangezien het hele bestuur verantwoordelijk is voor de financiën.

Je kunt een abonnement op de boekhoudmodule van e-Boekhouden via ons afsluiten. Neem daarvoor contact met ons op. Wil je de kneepjes van het vak leren met betrekking tot online boekhouden? Dan kun je hier een gratis cursus over e-Boekhouden volgen. 

Meer begeleiding nodig met het voeren van de boekhouding?

In samenwerking met Karla Pelgrims van The Land of Avalon bieden wij boekhoudkundige ondersteuning aan. Daarnaast bieden wij de volgende mogelijkheden aan:

 • een eenmalige inrichting van de boekhouding door ons in E-boekhouden;
 • incasso begeleiding;
 • het volledig uitbesteden van de boekhouding.

Neem voor een overzicht van alle prijzen en mogelijkheden contact met ons op

 

e-Captain logo 2.jpg

Ben je op zoek naar een compleet systeem waarmee je de totale administratie op het gebied van boekhouding, contributie, facturatie, tuinverhuur en leden van je volkstuinvereniging beheert? En waarmee je nieuwsbrieven kunt verzenden, een website bouwt en activiteiten organiseert? Dan is e-Captain de juiste keuze, een alles-in-één-softwarepakket voor verenigingen.

Voordelen van e-Captain:

 • Je bestuurt en beheert je vereniging vanuit één systeem.
 • Het is online, dus overal bij te werken. Ook via de e-Captain app.
 • Jullie leden kunnen zelf inloggen en hun gegevens aanpassen.
 • Uitgebreide helpdesk.
 • Binnen een handomdraai heb je je vereniging op orde, en heb je meer tijd voor de tuin.
 • e-Captain kent een modulaire opbouw en biedt standaard 8 basismodules: Ledenbeheer, Boekhouding, Factureren, Website, Kavelverhuur, Mailing (inclusief nieuwsbrieven), Activiteiten (inclusief inschrijven) & Contact info. Aanvullend kun je uitbreiden met losse modules.

Wanneer je als vereniging lid bent van AVVN doet e-Captain je een voordelig aanbod: 

 • Je maakt gebruik van een gereduceerd instaptarief: Tot 200 registraties betaal je  €265,- op jaarbasis (in plaats van €365,-). 
 • Op de 8 basismodules ontvang je het eerste jaar een korting van 25%.
 • Gedurende het eerste licentiejaar maak je gratis gebruik van twee aanvullende modules: Vrijwilligersplanning & Documenten beheer.
 • Zolang je e-Captain gebruikt krijg je de iDEAL module gratis (excl. transacties).
 • Je ontvangt een gratis introductietraining voor één persoon per vereniging, binnen 3 maanden na aanvang van de licentie.

Voor meer informatie verwijzen we jullie graag door naar de website van e-Captain

centraal-beheer-logo-png-transparent.pngExtra Verzekering

Naast de collectieve verzekering binnen het standaard collectief lidmaatschap is een optionele extra verzekering mogelijk voor het bestuur: Bestuurdersaansprakelijkheid.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Het aansprakelijkheidsrecht heeft zich de afgelopen jaren zodanig ontwikkeld dat bestuursleden in toenemende mate het risico lopen in hun privévermogen (hoofdelijk) aansprakelijk te zijn. Dit is het geval als leden van het bestuur onbehoorlijk bestuur kan worden verweten. Bijvoorbeeld als zij aan derden opdrachten verstrekken die gezien de financiële situatie van de vereniging niet kunnen worden nagekomen. Ook in het geval van financiële malversaties is het volledige bestuur aansprakelijk voor het gedrag van een enkeling.

Neem voor meer informatie (over het afsluiten van deze verzekering) contact met ons op.

 

nationaal-keurmerk-natuurlijk-tuinieren-AVVN-©AVVN-klein.jpg


Natuurlijk tuinieren met keurmerk

Het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren van AVVN biedt de juiste advisering en begeleiding om de ecologische waarde van gemeenschappelijk groen te vergroten.

Tuinparken en andere plekken waar je samen tuiniert, bieden volop mogelijkheden voor meer natuur in de bebouwde omgeving. In de tuinen en gemeenschappelijke gedeelten groeien en bloeien al veel planten, heesters, bloemen en bomen. De uitgangspunten voor natuurlijke vrijplaatsen zijn er. Met de juiste begeleiding kan de ecologische waarde van het groen met sprongen stijgen. Het kunnen ware paradijsjes voor flora en fauna worden. Groen waar iedereen van geniet: planten, dieren, jij en al je buren.

Meer informatie? Kijk op onze pagina.

 

Bemestingsadvies

Of je nu vooral komkommergewassen kweekt of juist knolgroenten, een gezonde en vruchtbare bodem is voor iedere moestuin essentieel. Als de bodem in goede conditie is, kunnen er in je moestuin sterke planten groeien zonder ziekten en plagen. Laat daarom af en toe je tuingrond testen.

AVVN samen natuurlijk tuinieren biedt een bemestingsadvies dat is afgestemd op de voedingstoestand van jouw grond.

Denk aan de UBO-registratie
Verplicht voor alle verenigingen
Verzekeringen voor verenigingen
Lidmaatschap voor samen tuinieren
Arbeidsomstandigheden en Veiligheid

Ontmoet je tuinleden op het AVVN ledennet

Nieuws, documenten en ander belangrijke informatie: je deelt het gemakkelijk en veilig met je tuinleden op je verenigingspagina op het AVVN ledennet. 

Activiteiten voor besturen en tuinliefhebbers

Kennis opdoen en delen: we organiseren onder andere themabijeenkomsten, workshops en netwerkbijeenkomsten op het gebied van tuinieren en onderhoud van tuinenparken .