shutterstock_531109489

Veelgestelde vragen

en antwoorden

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

shutterstock_531109489

Heb je een vraag? Kijk even bij het overzicht van veelgestelde vragen; misschien staat jouw vraag - en het antwoord daarop - er al tussen. We hebben ook een pagina waar alle onderwerpen alfabetisch zijn geordend; overzichtelijk! 

Mis je informatie? Laat ons weten wat je mist! Wie weet kunnen we je er aan helpen, of zullen we er aan werken om deze informatie in de toekomst op onze website beschikbaar te stellen. 

Besturen van een vereniging

Voor bestuursleden hebben we op onze nieuwe besloten pagina Besturen van Verenigingen veel nuttige informatie staan over leden, overheidsregels, bestuurszaken en meer.

1. Treedt er een bestuurslid af?
Als een bestuurslid aftreedt dan kan een vereniging dat per e-mail aan ons laten weten. We hebben de naam en plaats van de tuinvereniging en de naam van het bestuurslid nodig.

2. Nieuwe bestuursfunctie?
Verandert iemand van functie binnen een bestuur, dan kan het bestuur dat per e-mail aan ons doorgeven. Geef aan om welke bestuursfunctie het gaat. 

3. Nieuw bestuurslid?
Jullie hebben een nieuw bestuurslid. Wat leuk! We vragen ieder bestuurslid om zich aan te melden voor ons ledennet. Zo komen alle gegevens juist in ons systeem en zorgen wij ervoor dat diegene altijd bij belangrijke documenten, zoals de verzekeringspolissen kan. Diegene ontvangt dan ook onze bestuursnieuwsbrief.

Aanmelden voor het ledennet doe je hier. Vul in het veld “mededelingen” in dat je bestuurslid bent van de vereniging en welke functie je hebt. Wij zorgen er dan voor dat bestuursleden toegang krijgen tot de juiste documenten.

Seizoenstijdschrift De Tuinliefhebber

1.Wil je ons inspirerende seizoenstijdschrift De Tuinliefhebber ook thuis ontvangen?

Word dan supporter.

2. Wil je een (adres)wijziging doorgeven?

Ontvang je De Tuinliefhebber omdat je (volks)tuinvereniging is aangesloten bij AVVN, dan kun je (adres)wijzigingen doorgeven aan de secretaris van je vereniging. In alle andere gevallen - bijvoorbeeld als je supporter bent -, gebruik je het besloten ledennet van AVVN hiervoor. Via avvn.nl/ledennet kun je gratis een persoonlijk profiel aanmaken waarmee je zelf eenvoudig allerlei praktische zaken kunt regelen. Heb je geen toegang tot het ledennet, vraag dan een account aan.

3. Heb je De Tuinliefhebber niet ontvangen?
Wat vervelend. Ontvang je De Tuinliefhebber omdat je vereniging lid is van het AVVN? Neem dan contact op met het bestuur of de ledenadministratie en controleer of je adres correct staat geregistreerd. Via ons contactformulier kun je ons vragen om je nog een exemplaar te sturen.

Heb je zelf een abonnement afgesloten of ben je supporter van AVVN, vul dan het contactformulier in. Geef voor de zekerheid ook even je adresgegevens door. Op die manier kunnen wij controleren of je adres nog goed in onze administratie staat. Wij sturen een exemplaar na.

4. Wil je De Tuinliefhebber niet meer ontvangen?
Tot medio 2020 was het mogelijk om je te abonneren op De Tuinliefhebber. Als je een abonnee bent, kun je je abonnement op De Tuinliefhebber jaarlijks opzeggen. Opzeggen kan door het invullen van ons contactformulier. Vermeld bij je bericht per wanneer je het abonnement wilt beëindigen. Je kunt je abonnement ook telefonisch opzeggen.

5. Vragen of opmerkingen over de inhoud van De Tuinliefhebber?
Geef het door aan de redactie via tuinliefhebber@avvn.nl.

AVVN nieuwsbrieven

1. Hoe meld ik mij aan voor de nieuwsbrief?
Elke maand versturen we een nieuwsbrief met allerlei groentips en nieuwtjes. Aanmelden voor onze nieuwsbrief kun gemakkelijk zelf online doen.

2. Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?
Je kunt je afmelden door onderaan de nieuwsbrief op de knop 'Afmelden' te klikken. 

3. Hoe ontvang ik de nieuwsbrief op een ander e-mailadres?
Ontvang je de nieuwsbrief omdat je lid bent van een vereniging, dan kan je je gegevens per e-mail of in het besloten ledennet wijzigen. Heb je je los aangemeld voor de nieuwsbrief maar ben je geen lid? Dan kan je je beter met het nieuwe e-mail adres aanmelden voor de nieuwsbrief.  

4. Kan ik nieuwsbrieven teruglezen?
Onze nieuwsbrieven kun je altijd (nog een keer) lezen via ons online archief.

Over AVVN

1. Waar staat AVVN voor en wie zijn lid van AVVN?
Alles over onze organisatie en onze leden, kun je vinden op onze pagina Over AVVN. Op onze ledenkaart kun je zien welke verenigingen en tuinen bij ons zijn aangesloten.

2. Waar vind ik de statuten van AVVN?
Onze statuten en reglementen kun je terugvinden op de gelijknamige pagina. Onderaan de pagina kun je ze downloaden. Hier vind je ook ons huishoudelijk reglement.

Lidmaatschap verenigingen

1. Hoe kan een vereniging, stichting of bond lid worden van AVVN?
We bieden een collectief lidmaatschap. Heb je interesse om je bij ons aan te sluiten? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Toetreden tot AVVN zal tijdens een Algemene Ledenvergadering goedgekeurd dienen te worden. 

2. Hoe kan een vereniging, stichting of bond het lidmaatschap beëindigen?
Het lidmaatschap van AVVN is een bewuste en goed overdachte keuze die gemaakt wordt door de leden in de Algemene Ledenvergadering. Het lidmaatschap opzeggen is niet iets dat je als bestuur zomaar doet. Als er twijfels zijn bij bestuur of bij de leden, komen we graag op gesprek om te kijken waar de schoen knelt. Misschien is er behoefte aan een andere oplossing dan het opzeggen van het lidmaatschap. Vaak komen we tot een voor alle partijen goede oplossing.

Wil de vereniging écht het lidmaatschap opzeggen, dan zal net als bij aantreding, de Algemene Ledenvergadering daar een uitspraak over moeten doen. De opzeggingsbepalingen staan in de AVVN-statuten onder artikel 6 nader vermeld.

Ledennet:

1. Wat kan je met het AVVN ledennet?

Wie lid is van AVVN samen natuurlijk tuinieren krijgt toegang tot ons besloten ledennet. Hier kom je in contact met andere tuin- en groenliefhebbers door lid te worden van verschillende netwerken: Besturen van een vereniging (speciaal voor bestuursleden), Natuurlijk tuinieren en voor Verenigingen met het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren. Daarnaast kan je gemakkelijk je eigen gegevens beheren, zoals het doorvoeren van een adres of e-mail wijziging. 

⇒ Meer weten? Dit filmpje legt kort uit hoe het ledennet werkt!

2. Hoe meld ik me aan voor het AVVN ledennet?

Wanneer je je inschrijft als supporter ontvang je na betaling de inloggegevens van het ledennet. Maar wanneer je via een vereniging of organisatie ingeschreven staat bij AVVN ontvang je dat niet automatisch. In dat geval kan je dit aanmeldformulier invullen, dan sturen we je de inloggegevens per mail toe. Ben je bestuurslid van een vereniging? Geef dan in het 'Opmerkingen' veld aan welke functie je bekleedt.

Supporterschap

1. Hoe kan ik het AVVN supporterschap stopzetten?
Je supporterlidmaatschap wordt na een jaar automatisch verlengd, tenzij je twee maanden voor beëindiging van het lidmaatschapjaar, je lidmaatschap stopzet. Dit kan via ons contactformulier.

E-boekhouden

1. Ik heb een vraag over E-boekhouden. Hoe kan ik ….?
Speciaal voor de ledenadministrateurs van onze verenigingen hebben wij een handleiding opgesteld voor het bijhouden van de ledenadministratie in E-boekhouden. Deze handleiding kun je hier downloaden.

Taxateren van opstallen

Hebben jullie richtlijnen voor het taxeren van opstallen?

Ja die hebben wij. Wij werken niet met een uitgebreid taxatiereglement. Dat is volgens onze taxateurs niet handig. De taxatierichtlijnen en meer informatie over tuinhuizen vind je terug op de besloten ledenpagina (achter inlog): Taxeren en tuinhuizen

 

Speciaal voor leden
Handige informatie voor bestuursleden
Zoek je iets?
Alle onderwerpen van A-Z