Kopie van Nieuwsbrief news item foto 540x400 (1980 x 800 px) (2)
5 juni 2024

Duurzamer en goedkoper minder wespen? Help mee!

Kopie van Nieuwsbrief news item foto 540x400 (9)

Wespen hebben over het algemeen een slechte reputatie. Tijdens warme zomerdagen, wanneer iedereen buiten zit met drankjes en hapjes hebben we last van ze. Ze kunnen dan ook erg opdringerig zijn en een wespensteek doet erg veel pijn. Ondanks hun soms opdringerig gedrag, zijn wespen heel erg nuttig voor onze natuur.

Het nut van de wesp
Om hun larven te voeren eten wespen veel andere insecten en hierdoor zijn ze een onmisbare schakel in de voedselketen. Daarnaast zijn wespen bestuivers en ze zijn een belangrijke voedselbron voor veel andere dieren.

Onderzoek van Naturalis
Het onderzoeksinstituut van Naturalis doet van 17 augustus t/m 8 september 2024 een landelijke proef naar een alternatief voor de veelgebruikte zoete wespenvallen. We willen erachter komen of wespenvallen werken. Ze doden namelijk naast wespen veel andere insecten en in het wespennest blijft de behoefte aan zoetigheid bestaan. Is er een alternatief mogelijk? Wij gaan dit samen met Naturalis onderzoeken.

Help ook mee!
Mensen met een tuin kunnen meedoen met dit onderzoek. Het zou geweldig zijn als wij met z'n allen kunnen bijdragen aan dit onderzoek naar duurzamere wespenvallen. Help mee en vul het formulier in op de website van Naturalis:

Delen