Django Blok - Ans Hobbelink reikt derde stip uit aan VTV Briljant

Derde stip voor Volkstuinvereniging Briljant in Utrecht

Ans Briljant.JPG

Ans Briljant.JPGVrijdag 8 oktober reikte Ans Hobbelink, bestuurslid van AVVN, de derde stip van het Keurmerk Natuurlijk Tuinieren uit aan Volkstuinvereniging Briljant in Utrecht!

Volkstuinvereniging Briljant is een kleinschalig tuinencomplex in Utrecht. Samen met de kinderboerderij Nieuw Rotsoord, Stichting Vogelopvang en Stichting Tafelboom, maakt Volkstuinvereniging Briljant deel uit van het groene hart van Rotsoord, een oud industriegebied net ten zuiden van het Utrechtse stadscentrum.

 

Knipsel.JPG

Het behalven van het keurmerk is een beloning voor hun natuur-en milieuvriendelijk beheer en onderhoud. De tuinders van Briljant gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen, daarnaast voorzien ze in hun water door middel van een pomp, het groenafval wordt gecomposteerd op het terrein. Een bloemrijke strook rond het complex zorgt voor een ideaal leefklimaat voor bijen en vlinders. Ook waren we onder de indruk van hun paddenpoel en bijen hotel; beide mooie stappen in het proces naar meer biodiversiteit en klimaatadaptie.

 
Insectenhotel briljant.JPGWe feliciteren VTV Briljant met deze mooie prestatie!
Op naar de vierde stip!
 
Benieuwd naar de tuinen van Briljant? Je bent van harte welkom om een bezoek te brengen, neem dan vooraf even contact met ze op, voor meer informatie kunt u terrecht op hun website
 
Meer weten over het keurmerk, neem dan een kijkje op onze pagina van het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren.
 
 
 
 
© foto credits: Django Blok, VTV Briljant & Ans Hobbelink
 
Delen