Ransuil op tuinpark Nieuw Vredelust

Hoogste onderscheiding keurmerk voor Tuinpark Nieuw Vredelust

IMG_4752 (3) aangepast
IMG_4752 (3) aangepast.jpgZondag 22 augustus overhandigde voorzitter Ruud Grondel van AVVN aan voorzitter Erica Schoen van Tuinpark Nieuw Vredelust het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren!
 
 
 
Na een intensief traject van twee jaar behaalde het tuinpark in het najaar van 2020 de maximale 4 stippen van het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren, door de corona-omstandigheden werd de uitreiking uitgesteld naar de zomer van 2021. Direct al zo’n mooi en hoog resultaat is behoorlijk uniek. Wij feliciteren ze andermaal met het behalen van deze mooie prestatie! 👏
 
Nieuw Vredelust is een tuinpark in Duivendrecht met 103 tuinen. De vereniging is opgericht in 1960 en ontstaan uit de tuingroep Vredelust, die plaats moest maken voor de bouw van de Bijlmerbajes. Het openbaar groen in de tuin, waaronder de gemeenschappelijke tuin De Wijde Blick en een grote natuurspeeltuin, wordt door de tuinders zelf onderhouden. Nieuw Vredelust is een tuinpark met monumentale bomen en een fraai parkachtige uitstraling. 
 
Het behalen van het keurmerk toont aan dat de ecologische waarde, de biodiversiteit en de natuurwaarde van Nieuw Vredelust van hoog niveau zijn. Dit is ook te zien aan de ransuil, die zijn nest heeft op het tuinpark.
 
Aansluitend aan de uitreiking vond de eerste vertoning plaats van de documentaire “De Groene Oase". Deze is gemaakt door natuur-filmmaker Evert van den Bos en gaat over de noodzaak om Nieuw Vredelust en de omliggende groen- en natuurgebieden te behouden en niet aan woningbouw of voetbalvelden op te offeren, zoals nog steeds de plannen zijn van de gemeente Amsterdam en Ouder-Amstel. 
 
Wil je meer informatie over Tuinpark Nieuw Vredelust, neem vooral een kijkje op hun website
 
Beeldmatriaal: Petra de Nijs (uitreiking) & Pieter Huisman (ransuil).
 
Delen