Ons Buiten bestaat 100 jaar

Tuinpark Ons Buiten 100 jaar! Bezoek de wandelexpositie.

Ons Buiten 100 jaar
Dit jaar bestaat Tuinpark Ons Buiten 100 jaar, van harte gefeliciteerd!
 
Ter ere van deze mooie mijlpaal organiserden ze op zondag 12 juni de Open Parkdag en Tuinkunst met dit jaar een extra feestelijk en uitgebreid programma!
 
 

Er was een gevarieerde kunstmarkt waar verschillende kunstenaars exposeren en kraampjes met ambachtelijke producten zoals honing van de imker. Er waren rondleidingen op de tuin en er was zelfs een optreden van Karin Bloemen. 

Tevens vond de feestelijke opening van de wandelexpositie 'Op de tuin' plaats:

Bijzondere wandelexpositie: 'Op de tuin' - Tuinenpark Ons Buiten in 100 portretten
Ons-Buiten_DEF_Website_01.jpg
Michael Floor portretteerde ter ere van het eeuwfeest van het tuinpark, 100 tuinders van Ons Buiten. Met zijn analoge camera legde hij de diversiteit aan bewoners van het park vast in de intimiteit van hun eigen tuin en huisje. ‘Het park is een bijzonder stuk erfgoed van de stad en ik ben trots op al die verschillende gebruikers’, aldus Floor, die zelf een tuin op het park heeft. De levensgrote portretten staan vanaf 12 juni tot eind september 2022 langs de hoofdlanen van het tuincomplex en zijn door iedereen gratis dagelijks te bezoeken. 
 
Michael Floor; ‘Terwijl de stad groeit en versteent, is de behoefte aan groen in Amsterdam groter dan ooit. Amsterdamse volkstuinparken kennen een enorme biodiversiteit, van ijsvogels en uilen tot vossen en wilde orchideeën. Maar ook is het een genot om te wandelen over de tuinparken en te kijken

Ons-Buiten_DEF_Website_02.jpg

naar uiteenlopende tuinen, bevolkt door een diversiteit aan mensen die de natuurverscheidenheid naar de kroon steekt. Opleiding, inkomen, leeftijd en afkomst doen niet ter zake: de gezamenlijke liefde voor het tuinieren werkt verbindend. Een gezamenlijkheid die met de gentrificatie en stijgende huizenprijzen niet meer vanzelfsprekend is in de stad Amsterdam. Met deze portretserie wil ik Amsterdammers verleiden tot een laagdrempelige, kunstzinnige wandeling over volkstuinpark Ons Buiten. De portretten geven op speelse wijze een gezicht aan de normaal onzichtbare bonte verzameling volkstuinders. Met de expositie dragen we bij aan de toegankelijkheid van de groene oases als een belangrijk middel om alle stadsbewoners meer natuur te bieden.’
 
©Foto's door Michael Floor
Delen