Manifest Iedereen heeft recht op een groene leefom
4 november 2021

Webinar 'Iedereen heeft recht op een groene leefomgeving' nu online

Manifest Iedereen heeft recht op een groene leefom

Groen verdient meer aandacht, omdat het kan bijdragen om problemen op het gebied van klimaatadaptatie aan te pakken en om de biodiversiteit te versterken, daarom werd 4 november het webinar 'Iedereen heeft recht op een groene leefomgeving' voor 165 gemeenteraadsleden uitgezonden. 

Verschillende organisaties (AVVN samen natuurlijk tuinieren, IVN natuureducatie, KMTP/ Groei & Bloei, KNNV, NL Greenlabel, Stichting Steenbreek, Velt en Vogelbescherming Nederland.) doen een beroep op gemeentelijke politieke partijen om in hun verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 aandacht te besteden aan een groene leefomgeving. 

Volgens ons verdient groen meer aandacht omdat het kan bijdragen om problemen op het gebied van klimaatadaptatie aan te pakken en om de biodiversiteit te versterken. In ons manifest bieden wij ondersteuning aan om een groene leefomgeving – in de private en publieke ruimte – in de partijprogramma’s handen en voeten te geven.

In het webinar legt Ruud Grondel, voorzitter van AVVN samen natuurlijk tuinieren, op een bondige en enthousiaste manier uit hoe je actieve participatie van bewoners kan stimuleren en faciliteren, om een groene leefomgeving re realiseren.

Delen