Onder het maaiveld film

Film: Onder het maaiveld

Onder het maaiveld
Op 2 maart gaat de film Onder het Maaiveld van EMS Films in première! Een fascinerende film over het ondergrondse bodemleven en het belang van een gezonde bodem voor de verduurzaming van de voedselproductie en de strijd tegen klimaatverandering.

 

Film 'Onder het maaiveld'

Onder het maaiveld.jpgDe makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Button Bekijk de Trailer.jpg

 
Deze film is verbonden aan het programma Onder het Maaiveld, een driejarig project van IUCN NL, De Vlinderstichting, het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en Wageningen University & Research (WUR). Samen werken zij aan een structurele verandering in de omgang met onze waardevolle bodem. Het doel? Herstel van het bodemleven in Nederland, als basis voor een gezonde natuur en een gezonde maatschappij.

 

Kijken op jouw vereniging?

Wil je de film vertonen op je tuinvereniging? Dat kan! Ga naar de website van Stichting Steenbreek en informeer naar de mogelijkheden. 

 

Online cursus

IVN Natuureducatie is betrokken bij dit project en biedt daarom haar leden een gelijknamige gratis online cursus aan. Ga mee op safari onder de grond en ontdek in een uur wat er allemaal groeit, kruipt en krioelt en waartoe dit bijdraagt. 
 
 
Delen

© Beeldmateriaal: Onder het Maaiveld