iStock-FangXiaNuo
25 april 2024

Volkstuinen zijn 'hot'

Kopie van Kopie van Nieuwsbrief news item foto 540x400 (4)

Er is momenteel een klein mediagolfje rondom volkstuinen gaande. De onderwerpen zijn divers: PFAS, wachtlijsten, biodiversiteit of het verdwijnen van volkstuinen. Wij doen ons best om van ons te laten horen en het belang van volkstuinen onder de aandacht te brengen. Op deze pagina zetten we alle media-uitingen waar AVVN aan heeft bijgedragen onder elkaar. 

Als je het onze bestuursleden vraagt zullen ze beamen dat volkstuinen 'hot' zijn momenteel. Ze worden om de haverklap uitgenodigd voor interviews voor radio, televisie en krant. Deze kans om onze mooie volkstuinen onder het voetlicht te stellen grijpen zij natuurlijk met beide handen aan. Want het is belangrijk dat íedereen weet hoe belangrijk volkstuinparken zijn voor de biodiversiteit, waterberging, leefbaarheid van de buurt en hun sociale functie.

Volkstuinen & AVVN in de media:

Opgedeeld in verschillende onderwerpen:

Populariteit van volkstuinen:

 • NPO Radio: De Ochtend
  De volkstuin is weer ongekend populair. Maar de huurprijzen en wachtlijsten rijzen de pan uit. Hoe zit dat? Ruud Grondel, voorzitter van AVVN, vertelt erover.
  Luister hier naar het fragment op nporadio4.

 • Hoe volks is een volkstuintje nog? Van bouwvakker tot rechter, iedereen doet mee
  RTL (25 maart 2024)
  Volkstuintjes - ooit bedoeld voor mensen met een smalle beurs - worden steeds diverser. Die 'typische volkstuin van vroeger' bestaat bijna niet meer. Van bouwvakkers tot rechters: volkstuinieren trekt steeds meer mensen uit verschillende lagen van de samenleving. "Maar eenmaal op de volkstuin ben je gewoon een volkstuinder."

RTL nieuws.png© RTL nieuws

PFAS:

Ontwerp zonder titel - 2024-04-25T095053.683.png© Eenvandaag

Bedreiging van volkstuinparken

Schermafbeelding 2024-04-25 123643.png© Stadszaken.nl

 • Ons genot vreest voor toekomst volkstuinplezier
  Volkskrant reportage (12 april 2024)
  Min of meer toevallig hoorde de Utrechtse tuinvereniging Ons Genot over de plannen van de gemeente om het complex te verplaatsen. Maar zo makkelijk gaat dat niet met volkstuinen; verhuizen betekent opnieuw beginnen, waardoor de huidige biodiversiteit verloren gaat.

Schermafbeelding 2024-04-25 103220.png© Volkskrant

Delen