Foodblogger Marleen van Es - De Tuinliefhebber ©AV
9 maart 2021

Zaaien, oogsten en koken met Marleen

Foodblogger Marleen van Es - De Tuinliefhebber ©AV

Marleen-van-Es-foodblogger-recepten-De-Tuinliefhebber-mini©AVVN.jpgIn haar Utrechtse volkstuin kweekt Marleen van Es - fotograaf, stylist, vormgever en foodblogger - graag groenten, fruit en kruiden die je niet makkelijk in de winkel kunt kopen. Voor De Tuinliefhebber kiest Marleen elk seizoen een speciale soort die extra aandacht verdient en kookt daarmee een heerlijke maal.

Nieuwsgierig? Probeer Marleens recepten in je eigen keuken.

 

 




Lente

Quinoasalade met shiso

Sishu-salade-De-Tuinliefhebber-lente2021©Marleen-van-Es-AVVN-uitgelicht.jpg

Shiso (Perilla frutescens) is een Aziatisch kruid. Het behoort tot de muntfamilie en heeft de looks van brandnetel. De rode blaadjes zijn, al dan niet ingemaakt, lekker door salade en de quinoa of couscous. Deze salade zet je binnen 15 minuten op tafel en is heerlijk als lunch- of voorgerecht. Of serveer de salade tijdens een picknick in tuin: aanrader!
Ook eens proberen?

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!