De-Tuinliefhebber-winter-2021-risotto-radicchio-Marleen-van-Es-hero
22 november 2021

Zaaien, oogsten en koken met Marleen

Foodblogger Marleen van Es - De Tuinliefhebber ©AV

Marleen-van-Es-foodblogger-recepten-De-Tuinliefhebber-mini©AVVN.jpgIn haar Utrechtse volkstuin kweekt Marleen van Es - fotograaf, stylist, vormgever en foodblogger - graag groenten, fruit en kruiden die je niet makkelijk in de winkel kunt kopen. Voor De Tuinliefhebber kiest Marleen elk seizoen een speciale soort die extra aandacht verdient en kookt daarmee een heerlijke maal.

Nieuwsgierig? Probeer Marleens recepten in je eigen keuken.

 

 

 

 

 

Winter

Risotto met radicchio

De-Tuinliefhebber-winter-2021-risotto-radicchio-Marleen-van-Es-klein.jpg
Door radicchio kort te bakken verdwijnt de bittere smaak. Gecombineerd met een scheutje rode wijn is het een heerlijke toevoeging aan deze makkelijke risotto. Wist je trouwens dat het helemaal niet nodig is om risotto tijdens het koken te blijven roeren? Continu roeren mag wel, maar de risotto wordt net zo lekker als je hem 20 minuten met rust laat. Probeer het zelf eens!

Herfst

Taco’s met zwarte bonen en kiwi salsa

kiwisalsa-liggend-klein-recept-marleen-van-es-De-Tuinliefhebber-herfst-2021.jpg

Kiwi’s plukken in de volkstuin? Dat kan zeker. De exotische klimmer blijkt het in de tuin verrassend goed te doen. Onze tuinliefhebber en foodblogger Marleen maakt met haar eigengekweekte kiwi's de meest heerlijke salsa's. Kiwi zorgt in een salsa voor een fris en fruitig effect. Het is lekker bij een bonensalade of gegrilde kip, maar je kunt het ook als topping gebruiken bij dit tacorecept. Nieuwsgierig?

 

Zomer

Courgette confit

courgette-confit-recept-marleen-van-es-De-Tuinliefhebberzomer2021-klein.jpg

We kennen allemaal wel het moment dat je plotseling met overweldigende hoeveelheid courgettes zit. Dit recept om ze langer te bewaren is dan ideaal. Het bakken van de dunne plakjes kost wel wat tijd maar het is niet moeilijk. Confit is een Franse bewaarmethode in (eigen) vet of olie. Je kent het vast wel van Confit de canard. De plakjes courgette zijn lekker met kaas en olijven. Of op geroosterd brood met parmezaan. Probeer het zelf eens.


Lente

Quinoasalade met shiso

Sishu-salade-De-Tuinliefhebber-lente2021©Marleen-van-Es-AVVN-uitgelicht.jpg

Shiso (Perilla frutescens) is een Aziatisch kruid. Het behoort tot de muntfamilie en heeft de looks van brandnetel. De rode blaadjes zijn, al dan niet ingemaakt, lekker door salade en de quinoa of couscous. Deze salade zet je binnen 15 minuten op tafel en is heerlijk als lunch- of voorgerecht. Of serveer de salade tijdens een picknick in tuin: aanrader!
Ook eens proberen?

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!