Recept lentepasta met raapstelen en doperwten
Door
De meisjes van de moestuin
Raapstelen luiden het nieuwe eetseizoen in. Klaar met de stamppotjes, knollen en kool. Tijd voor nieuw groen blad! De lente komt eraan! Raapstelen zijn fris, knapperig en licht pittig. Je kunt ze op veel manieren gebruiken in de keuken: maak er een gebonden soepje mee, gebruik ze in een hartige taart of verwerk ze in een heerlijke pasta met doperwten.
Tuinliefhebbers en bloggers Amber en Reny, ook wel bekend als De meisjes van de moestuin, delen graag hun pastarecept met jou.
Lentepasta met raapstelen en doperwten
Hoofdgerecht voor 3- 4 personen
Dit heb je nodig
- snufje zout
- 200 g biologische kipfilet
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 200 g raapstelen
- 200 g verse doperwten
- 280 g (ongekookte) pasta
- scheutje olie
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 150 g kruidenroomkaas
- Parmezaanse kaas, om te bestrooien
Zo maak je het
- Zet een grote pan met water en een snufje zout op en laat aan de kook komen. Zet daarnaast een klein pannetje water op voor de doperwten en laat ook dit water aan de kook komen.
- Spoel intussen de kipfilet af en snijd die in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Was de raapstelen en laat ze in een vergiet uitlekken. Verwijder de onderkant en snijd dan de raapstelen in korte stukken.
- Doe de doperwten, als het water kookt, in het kleine pannetje. Kook ze in circa 6 minuten beetgaar. Doe in de grote pan de pasta. Kijk op de verpakking voor de kooktijd.
- Zet een hapjespan op een niet al te hete warmtebron. Giet er een scheutje olie in en bak daarin de kipfilet. Voeg, als de kipfilet bijna gaar is, de knoflook en de Italiaanse kruiden toe. Doe er vervolgens de roomkaas, de fijngesneden raapstelen en de doperwten bij en schep even goed om.
- Giet de pasta, als deze gaar is, in een vergiet af. Doe dan de pasta in de hapjespan en meng door de groente-roomsaus. Rasp er eventueel vóór het serveren nog een beetje Parmezaanse kaas over.
Eet smakelijk!
Meer proeven van De meisjes van de moestuin?
Kweken, oogsten, koken en eten, dat zijn de basics in het leven van tuinliefhebbers en bloggers Amber en Reny, ook wel bekend als De meisjes van de moestuin. Toen ze begonnen met hun moestuin en het koken met de opbrengst daarvan, ontdekten ze dat zelfgekweekt groen zoveel lekkerder is dan het groen uit de winkel. De smaken zijn voller en rijker, de texturen knapperiger. Sindsdien zijn ze ‘om’.
Je vindt hun moestuinavonturen en - recepten op hun gelijknamige blog en in hun kookboek.
Amber Carchedi en Reny Muller
De meisjes van de moestuin, kweken, oogsten, koken en eten
ISBN 9789089898562