Het voorjaar staat voor de deur, je vingers jeuken! Dat komt goed uit, want je kunt – ook als het buiten nog wat fris is – altijd al aan de slag in de vensterbank, met een (verwarmde) kweekbak. 'Moesmeisje' Kim Nelissen geeft praktische tips.
In Nederland staan in de bebouwde kom maar liefst 1 miljoen bomen. De gemeente zorgt er meestal voor dat rond de stam ruimte wordt vrijgelaten – de boomspiegel – zodat de boom regenwater kan opnemen. Zo’n saai stukje leent zich prima om je woonomgeving te vergroenen.
Een nieuwbouwtuin aanleggen kent vele uitdagingen. Hoe deel je hem in, wat is voor jou belangrijk? Waar begin je en hoe houd je het betaalbaar? Dit stappenplan van Nicolien de Rooij helpt je op weg.
Een huis met een aangrenzende stoep hoeft niet uitsluitend grijs te zijn. Wip er een paar tegels uit en maak een geveltuin met wilde planten. Hoe je dat goed doet, legt Martin Stevens uit. Hij kweekt zelf wilde planten en schreef er een boek over.
Ruimte is beperkt in Nederland en zeker midden in de stad is een tuin niet altijd vanzelfsprekend. Als je een goed begaanbaar, stevig dak hebt, kun je daar je groene vingers aan het werk zetten. Waar moet je aan denken bij een daktuin?
Je kent ze wel, van die onbestemde stukjes gemeentegrond, waar niemand iets aan lijkt te doen. Op zijn best komt er één keer per jaar een maaimachine die de boel kort houdt. De oplossing: zelfbeheer! Adopteer een stukje grond bij jou in de buurt en maak er wat moois van!