Lentetuin - Leni van Noord - ©Leni van Noord

Samen tuinieren met Leni

Lentetuin Leni van Noord - column De Tuinliefhebbe

Leni-van-Noord-column-De-Tuinliefhebber©Leni-van-Noord-AVVN.jpgSamen met haar man tuiniert Leni van Noord al jaren met veel plezier in hun siertuin op tuinpark Piccardthof in Groningen. De lezers van De Tuinliefhebber kennen Leni van haar column ‘Buiten Gewoon’. Ruim negen jaar schreef Leni over haar belevenissen in de tuin. De beste vijf afleveringen van 'Buiten Gewoon', geselecteerd door Leni zelf, kun je hier nog een keer nalezen. 

 

 


Buiten-gewoon-momenten©Leni-van-Noord-klein.jpgBuiten Gewoon - Momenten 
Op een zomeravond sta ik op het pad dat grenst aan onze tuin. Het is zo’n avond waarop je na het eten op je gemakje de tuin in slentert. Het is windstil, en op dat moment zonder bedrijvigheid van andere tuinders of geluiden van langslopende of fietsende mensen. Plotseling hoor ik geritsel. Ik kijk op en sta oog in oog met een haas!
Lees de column 

Buiten-gewoon-groen-geheel-©Leni-van-Noord-klein.jpg
Buiten Gewoon - Deel van een groen geheel
Fietsend naar onze stek - op een mooie lentedag, het tuinseizoen is net begonnen - kom ik een buurvrouw van even verderop tegen. Ze straalt van oor tot oor. Ze verblijft alweer in haar tuinhuis, en vertelt enthousiast: “Gisteravond heb ik tot half negen buiten gezeten. Ik zie het groen iedere dag verder omhoog schieten. Wat wil je nog meer?” Haar blijdschap werkt aanstekelijk.
Lees de column 

Buiten-gewoon-op die manier...©Leni-van-Noord-klein.jpgBuiten Gewoon - Op die manier...
Op onze Groningse Piccardthof proberen we ieder jaar een opentuinenmiddag te organiseren, waarbij een aantal leden hun tuin openstelt. Als het even kan, ga ik een kijkje nemen. Vaak krijg je vanaf het pad wel een indruk maar het is toch heel anders om een tuin van binnen te zien.
Lees de column


Buiten-gewoon-opduiken-zevenblad-en-lievevrouwenbedstro©Leni-van-Noord-klein.jpgBuiten Gewoon - Overal opduikend
Onkruid, het is voor veel tuinders iets wat men liever ziet gaan dan komen. Ik krijg het vooral op mijn heupen bij het ontdekken van zevenblad, een ander krijgt het benauwd van heermoes en weer iemand anders raakt gestrest van de
Lees de column


Buiten-gewoon-onlosmakelijk©Leni-van-Noord-klein.jpgBuiten Gewoon - Onlosmakelijk
De schoonheid van de natuur. Ze overvalt me soms … met haar kleuren, de complexe vormen, de eindeloze variatie. Hoe doet de natuur dat toch? Uit een klein knopje ontvouwt zich een prachtige bloem. Uit een onbeduidend zaadje groeit een imposante boom.
Lees de column

 

 

 

Delen

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!