75e AVVN-Congres online-adam-tagarro
20 juni 2022

Het 76ste AVVN-Congres

76ste AVVN-congres-online

Vlak voor de zomer - zaterdag 18 juni 2022 - vond het 76ste AVVN-Congres plaats. Dit keer hybride met zowel deelnemers op ons kantoor in Utrecht als online. 

Algemene Veragdering AVVN 2022

Op zaterdag 18 juni 2022 vond de 76ste AVVN-Algemene Vergadering (Congres) plaats in een prettige en constructieve sfeer. We organiseerden de Algemene Vergadering hybride, deelnemers waren bij ons op kantoor of konden het online volgen.

Na de opening en inleiding door voorzitter Ruud Grondel, beginnen we met een interessante gastspreker. Dit jaar is het woord aan Paulus Jansen. Hij is wethouder van Utrecht en lid van de Tweede Kamer geweest. We hadden hem gevraagd om als oud-wethouder een kijkje in de keuken te geven hoe gemeenten tegen volkstuinen aankijken, zodat we daar ons voordeel mee kunnen doen. Als geen ander weet hij een inkijk te geven hoe overheid en politiek volkstuinen beoordelen. Belangrijker nog: hoe je als tuinders er voor kunt zorgen om stevige stappen te zetten om goodwill te verkrijgen en hoog op de agenda te komen bij de gemeente. Hij boeide het gehoor met veel tips, adviezen en eyeopeners om de positie van onze tuinen en tuinparken - “de pareltjes van groen” zoals hij het noemde- te versterken. In de herfsteditie van De Tuinliefhebber is een interview verschenen met Paulus Jansen waarin hij dit onderwerp verder heeft uitgediept. Deze is online te lezen in het Bladerboekje

Aansluitend gingen we door met het huishoudelijk gedeelte. Onder meer het bestuursverslag, het financieel jaarverslag en de herziene begroting voor 2022 en begroting 2023 zijn goedgekeurd. Daarnaast zijn er een aantal belangrijke voorstellen goedgekeurd:

 • Het collectieve lidmaatschap
  Het huidige lidmaatschap (standaard – groei) wat verenigingen nu hebben, blijft ongewijzigd het collectieve lidmaatschap. De differentiatie van lidmaatschappen is hiermee van de baan. Hiermee geven we invulling aan wat onze leden bij een peiling aangaven.

 • Contributie voor 2023 is bekend
  We zijn verheugd dat het voorstel voor aanpassing van de contributie is aangenomen. Zo kunnen we de organisatie weer financieel gezond krijgen en de vernieuwing voortzetten.
  De contributie voor 2023 zal worden: €29,80 

 • Ruud is hernoemd als voorzitter van AVVN samen natuurlijk tuinieren
  Wat waren wij blij toen Ruud Grondel met een overtuigende meerderheid werd herkozen als voorzitter! Bedankt Ruud, dat je je wederom wil inzetten voor AVVN!

Daarnaast is Wil Boonstra in het zonnetje gezet voor zijn tomeloze inzet als vrijwilliger conflictbeslechting. Wil zei dat hij het daarvoor uitgereikte beeldje en de bloemen in ontvangst nam "namens alle vrijwilligers van AVVN". Bedankt Wil, we waarderen enorm wat je voor de verenigingen doet!

Wel aangesloten bij AVVN maar nog geen toegang tot ons besloten ledennet?

Wij sturen je de inloggegevens per mail.

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?