AVVN congres 2021 luie stoel

Het 75ste AVVN-Congres volgden jullie vanuit je luie stoel!

AVVN Congres

AVVN congres 2021 luie stoel

AVVN is een vereniging, met verenigingen, bonden en stichtingen als leden. Ieder van hen vertegenwoordigt een aantal tuinders, die we aangeslotenen noemen. Andere groen- en tuinliefhebbers kunnen zich aan ons verbinden als supporter.

Minimaal een keer per jaar komen we bij elkaar in Congres. Dan houden we de algemene ledenvergadering gecombineerd met interessante activiteiten.

75ste Congres

3,2,1…en we zijn live!
Vlak voor de zomer - zaterdag 19 juni 2021 - vond het 75ste AVVN-Congres plaats. Ook dit keer online vanwege het coronavirus. In het Activiteiten- en informatiecentrum voor Tuin & Natuur in Utrecht werden opnamen gemaakt en via een live-verbinding volgden leden het Congres vanuit hun eigen luie stoel.

20210619-AVVNCongres-Utrecht-75ste-AVVN-Congres-groot.jpg
© AVVN samen natuurlijk tuinieren

20210619-AVVNCongres-Utrecht-75ste-AVVN-Congres-vergadering-groot.jpg

© AVVN samen natuurlijk tuinieren

Nalezen en terugkijken

Wil je alle bijbehorende jaarstukken van dit Congres nog een keer nalezen, dat kan. Je kunt ze terugvinden op onze speciale website

Lezing en Q&A met Anneke Beemer

Dit Congres gaf Anneke Beemer een inspirerende lezing over tuinieren in een veranderend klimaat. Anneke Beemer is tuinontwerper en professioneel tuinfotografe. Ze ontwerpt unieke en eigentijdse tuinen met speciale aandacht voor beplanting en biodiversiteit. Zo heeft ze vele bewoners in Amersfoort en omgeving geholpen aan een klimaatvriendelijke tuin, waaronder een aantal voorbeeldtuinen in samenwerking met Rainproof Amersfoort en Stichting Steenbreek. En heeft ze het tuinontwerp en beplantingsplan gemaakt bij Het Badhuis (Rijksmonument Dudok) in Hilversum.

In deze online lezing deelde ze haar kennis en legde ze uit hoe je je tuin kunt aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Zo gaf Anneke informatie en tips over het kiezen van de juiste beplanting, het minderen en aanpassen van de bestrating en het opvangen en gebruiken van regenwater.

De lezing en de Q&A kun je binnenkort terugzien op het AVVN-ledennet.  

Activiteiten voor besturen en tuinliefhebbers

Kennis opdoen en delen: we organiseren onder andere themabijeenkomsten, workshops en netwerkbijeenkomsten op het gebied van tuinieren en onderhoud van tuinenparken .

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?