75ste AVVN-conrges-online-adam-tagarro-vpTwSuVVXl8

Het AVVN-Congres volgen jullie vanuit je luie stoel!

AVVN Congres

AVVN congres 2021 luie stoel

AVVN is een vereniging, met verenigingen, bonden en stichtingen als leden. Ieder van hen vertegenwoordigt een aantal tuinders, die we aangeslotenen noemen. Andere groen- en tuinliefhebbers kunnen zich aan ons verbinden als supporter.

Minimaal een keer per jaar komen we bij elkaar in Congres. Dan houden we de algemene ledenvergadering gecombineerd met interessante activiteiten.

75ste Congres

3,2,1…en we zijn live!
Vlak voor de zomer - zaterdag 19 juni 2021 - vond het 75ste AVVN-Congres plaats. Ook dit keer online vanwege het coronavirus. In het Activiteiten- en informatiecentrum voor Tuin & Natuur in Utrecht werden opnamen gemaakt en via een live-verbinding volgden leden het Congres vanuit hun eigen luie stoel.

20210619-AVVNCongres-Utrecht-75ste-AVVN-Congres-groot.jpg
© AVVN samen natuurlijk tuinieren

20210619-AVVNCongres-Utrecht-75ste-AVVN-Congres-vergadering-groot.jpg

© AVVN samen natuurlijk tuinieren

Nalezen en terugkijken

Wil je alle bijbehorende jaarstukken van dit Congres nog een keer nalezen, dat kan. Je kunt ze terugvinden op onze speciale website

De agenda
kende een bijzonder onderwerp. Het afscheid van directeur Wim Hoentjen. Wim is ruim 38 jaar de bevlogen directeur van AVVN geweest. Wim heeft de organisatie doen groeien en de laatste jaren ook omgevormd tot de nieuwe, moderne organisatie van vandaag de dag. Het bereiken van belangrijke mijlpalen in het afgelopen jaar, zoals de nieuwe lidmaatschapsvormen, een aangescherpt dienstenpakket, verbeterde communicatie en een zelfstandiger ondersteunende organisatie heeft Wim doen besluiten dat hij een mooi moment aan zag komen om het stokje over te dragen aan een nieuwe directeur: Monique Bollen. Op 75ste AVVN-Congres namen we op een bijzondere manier afscheid van Wim en droeg hij stokje over aan Monique.

Lezing en Q&A met Anneke Beemer

Dit Congres gaf Anneke Beemer een inspirerende lezing over tuinieren in een veranderend klimaat. Anneke Beemer is tuinontwerper en professioneel tuinfotografe. Ze ontwerpt unieke en eigentijdse tuinen met speciale aandacht voor beplanting en biodiversiteit. Zo heeft ze vele bewoners in Amersfoort en omgeving geholpen aan een klimaatvriendelijke tuin, waaronder een aantal voorbeeldtuinen in samenwerking met Rainproof Amersfoort en Stichting Steenbreek. En heeft ze het tuinontwerp en beplantingsplan gemaakt bij Het Badhuis (Rijksmonument Dudok) in Hilversum.

In deze online lezing deelde ze haar kennis en legde ze uit hoe je je tuin kunt aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Zo gaf Anneke informatie en tips over het kiezen van de juiste beplanting, het minderen en aanpassen van de bestrating en het opvangen en gebruiken van regenwater. 

Exclusief voor leden van AVVN

Online lezing Tuinieren in een veranderend klimaat

Zaterdag 19 juni 2021 gaf tuinontwerper en tuinfotografe Anneke Beemer een online lezing over tuinieren in een veranderend klimaat. AVVN-leden kunnen de lezing terugkijken en nalezen.

Anneke Beemer foto door Tamara Witjes

Alvast voor in de agenda

Op zaterdag 18 juni 2022 vindt het 76ste AVVN-Congres plaats. Meer informatie over het programma volgt in de weken voorafgaand het Congres. 

74ste AVVN-Congres
Nalezen & terugkijken

Activiteiten voor besturen en tuinliefhebbers

Kennis opdoen en delen: we organiseren onder andere themabijeenkomsten, workshops en netwerkbijeenkomsten op het gebied van tuinieren en onderhoud van tuinenparken .

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?