75e AVVN-Congres online-adam-tagarro
21 juni 2021

Het 75ste AVVN-Congres

75ste AVVN-congres-online

Vlak voor de zomer - zaterdag 19 juni 2021 - vond het 75ste AVVN-Congres plaats. Ook dit keer online vanwege het coronavirus. In het Activiteiten- en informatiecentrum voor Tuin & Natuur in Utrecht werden opnamen gemaakt en via een live-verbinding volgden leden het Congres vanuit hun eigen luie stoel.

 

20210619-AVVNCongres-Utrecht-75ste-AVVN-Congres-groot.jpg© AVVN samen natuurlijk tuinieren

20210619-AVVNCongres-Utrecht-75ste-AVVN-Congres-vergadering-groot.jpg© AVVN samen natuurlijk tuinieren

Afscheid Wim Hoentjen

De agenda kende een bijzonder onderwerp. Het afscheid van directeur Wim Hoentjen. Wim is ruim 38 jaar de bevlogen directeur van AVVN geweest. Wim heeft de organisatie doen groeien en de laatste jaren ook omgevormd tot de nieuwe, moderne organisatie van vandaag de dag. Het bereiken van belangrijke mijlpalen in het afgelopen jaar, zoals de nieuwe lidmaatschapsvormen, een aangescherpt dienstenpakket, verbeterde communicatie en een zelfstandiger ondersteunende organisatie heeft Wim doen besluiten dat hij een mooi moment aan zag komen om het stokje over te dragen aan een nieuwe directeur: Monique Bollen. Op het 75ste AVVN-Congres namen we op een bijzondere manier afscheid van Wim en droeg hij het stokje over aan Monique.

Lezing en Q&A met Anneke Beemer

Dit Congres gaf Anneke Beemer een inspirerende lezing over tuinieren in een veranderend klimaat. Anneke Beemer is tuinontwerper en professioneel tuinfotografe. Ze ontwerpt unieke en eigentijdse tuinen met speciale aandacht voor beplanting en biodiversiteit. Zo heeft ze vele bewoners in Amersfoort en omgeving geholpen aan een klimaatvriendelijke tuin, waaronder een aantal voorbeeldtuinen in samenwerking met Rainproof Amersfoort en Stichting Steenbreek. En heeft ze het tuinontwerp en beplantingsplan gemaakt bij Het Badhuis (Rijksmonument Dudok) in Hilversum.

In deze online lezing deelde ze haar kennis en legde ze uit hoe je je tuin kunt aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Zo gaf Anneke informatie en tips over het kiezen van de juiste beplanting, het minderen en aanpassen van de bestrating en het opvangen en gebruiken van regenwater. 

Bestuursverslag

Lees hier het bestuursverslag van 2020. Dit jaarverslag werd tijdens het Congres gepresenteerd en goedgekeurd. Hierin beschrijven wij wat AVVN het afgelopen jaar allemaal heeft bereikt. 

Exclusief voor leden van AVVN

Online lezing Tuinieren in een veranderend klimaat

Zaterdag 19 juni 2021 gaf tuinontwerper en tuinfotografe Anneke Beemer een online lezing over tuinieren in een veranderend klimaat. AVVN-leden kunnen de lezing terugkijken en nalezen.

Anneke Beemer foto door Tamara Witjes

Wel aangesloten bij AVVN maar nog geen toegang tot ons besloten ledennet?

Wij sturen je de inloggegevens per mail.

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?