74ste AVVN-Congres volgden leden vanuit hun luie s
28 november 2020

Het 74ste AVVN-Congres volgden jullie vanuit je luie stoel!

75ste AVVN-conrges-online-adam-tagarro-vpTwSuVVXl8

Zaterdagochtend 28 november 2020 vond het 74ste AVVN-Congres in een bijzondere setting plaats. Niet in een zaal in een vergadercentrum, maar (vanwege het coronavirus) in een online omgeving.

 

20201128-AVVNCongres-Utrecht_74ste-AVVN-Congres-groot.jpg

Het liefst hadden wij al onze leden persoonlijk ontmoet. Aan de bijzondere – digitale – setting van dit congres zat ook een positieve kant. Dit keer konden onze leden uit Groningen, Kampen en Zwolle gemakkelijk deelnemen. Samen met tal van andere leden volgden zij het 74ste AVVN-Congres vanachter hun eigen computer of tablet. Uiteindelijk was bijna zestig procent van onze leden aanwezig. Een opkomst waarmee wij ontzettend blij waren. 

Vernieuwingen en besluiten

De agenda kende een flink aantal onderwerpen. Een nieuwe naam, missie, visie en nieuwe lidmaatschappen van AVVN. Vernieuwingen waarbij het belangrijk is dat zoveel mogelijk leden betrokken worden en daarover kunnen stemmen. Uit de stemmingen bleek dat de meeste leden onze vernieuwingsvoorstellen steunen. Vrijwel unaniem werden die besluiten genomen.

Nalezen en terugkijken

Wie ons Congres heeft gemist, kan de belangrijkste informatie dit keer niet alleen teruglezen, maar ook terugkijken. Nog een voordeel van een online congres. Je kunt bijvoorbeeld de presentatie terugzien over de voortgang van de transitie van AVVN, de toelichting over de nieuwe naam, missie en visie van AVVN en de presentatie van de nieuwe huisstijl van AVVN en de vernieuwde Tuinliefhebber.

In onze nieuwsbrief van december 2020 naar onze besturen vind je de belangrijkste besluiten van dit Congres op een rij.

Lezing en Q&A met Vera Greutink

Dit Congres gaf Vera Greutink een inspirerende lezing. Vera is een ervaren moestuinier, groenschrijver en ontwerper van eetbare tuinen. Op het 74ste AVVN-congres leerde zij ons hoe je in de moestuin met minder werk, meer kunt oogsten en tegelijkertijd een gezonde bodem kunt ontwikkelen en je tuin klimaatbestendiger kunt maken. En dat alles op natuurlijke wijze.

Vanwege auteursrechten kunnen we de lezing zelf niet delen. Wel kun je de Q&A terugzien die na afloop plaatsvond. In deze nieuwsbrief vind je daarnaast een artikel met achtergrondinformatie over deze manier van moestuinieren en links naar andere inspirerende filmpjes van Vera.

 

Delen

Activiteiten voor besturen en tuinliefhebbers

Kennis opdoen en delen: we organiseren onder andere themabijeenkomsten, workshops en netwerkbijeenkomsten op het gebied van tuinieren en onderhoud van tuinenparken .

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?