recensie Herken wie ik ben - De Tuinliefhebber
24 november 2021

De natuur in beeld op herkenningskaarten

Door Janine Bruinooge recensie boek Herken wie ik ben - De Tuinliefhebbe

Janine-Bruinooge---AVVN.png

Boekrecensie: Herken wie ik ben

Lekker naar buiten gaan en je laten verrassen door alles wat je ziet: hoe fijn is dat! Alleen…wat zie je eigenlijk? Zeker de beginnende groen- en natuurliefhebber tast vaak in duister over soortnamen en weet niet goed waar op te letten. De nieuwe veldgids Herken wie ik ben van natuurillustrator Jasper de Ruiter biedt in dat geval uitkomst.

 

De gids bevat meer dan 57 herkenningskaarten van planten en dieren in Nederland. De kaarten zijn geordend op locatie. Zo heb je kaarten specifiek voor de stad, de tuin, het water, maar ook voor het bos en de heide en het kust- en duingebied. Erg handig; dat maakt je zoek- en herkenningstocht meteen een stuk overzichtelijker. Zoektocht? Ja, met zijn veldgids leert Jasper je ook observeren. Wat zijn de beste vindplekken en waar moet je vervolgens op letten om soorten te kunnen benoemen? Bij het herkennen van vogels is de vorm en kleur van de poten en snavel bijvoorbeeld belangrijk. Bij insecten kun je weer veel aflezen aan het aantal en de vorm van de vleugels. Zweefvliegen hebben bijvoorbeeld maar één paar vleugels, terwijl bijen en wespen twee paar hebben.


Op ontdekking gaan in de natuur – ver weg of om de hoek – wordt met de veldgids van Jasper nog leuker. Met Herken wie ik ben ziet iedereen altijd wel iets nieuws. Een fijn boek om in huis te hebben, zeker met de kerstvakantie in het vooruitzicht.

 

 

Nieuwsgierig?

Herken-wie-ik-ben--Cover-klein.jpgHerken wie ik ben, de natuur in beeld op herkenningskaarten
geschreven en getekend door Jasper de Ruiter.

ISBN 9789083161907


 

 

 

 

Delen

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!