Floor Rieder - podcast Groene oren
1 april 2021

Vlieg mee met de nachtzwaluw

Door Janine Bruinooge Floor Rieder - podcast Groene oren

Janine-Bruinooge---AVVN.png

Recensie podcast: Groene Oren

Je hoort hem eerder dan je hem ziet. Vooral in de broedtijd tussen mei en augustus is zijn ratelende roep in de schemer niet te missen. Maar met zijn grijsbruine schutkleur valt het niet mee hem te spotten. Daar heeft Staatsbosbeheer gelukkig iets op gevonden. 

In de podcastserie Groene Oren wordt de nachtzwaluw als studiogast uitgebreid geïnterviewd en kun je hem van dichtbij leren kennen. “Ik hang, volgens mij, een beetje tussen de uil en de zwaluw in”, vertelt nachtzwaluw Daniel. Hij is een van de vier studiogasten die het verhaal vertellen van planten, bomen en dieren vanuit hun perspectief: wie zijn ze, hoe ziet hun dagelijks leven er uit en hoe ervaren zij de wereld?

De nachtzwaluw overwintert in Zuid-Congo. Wat hij daar zo al doet? Niet veel, zo blijkt, vooral een beetje mijmeren. De terugtocht naar Nederland maakt hij in de nacht, alleen; veel fijner. Navigatie? “Wat is dat? Ik vlieg gewoon op gevoel. Ik kom hier al mijn hele leven.” In krap 25 minuten tijd wordt in Groene Oren het leven van de nachtzwaluw op een laagdrempelige en aanstekelijke manier binnenste buiten gekeerd en vlieg je als luisteraar als het ware met dit beestje mee, dat overigens helemaal geen familie is van de zwaluw. De moeite van het luisteren zeker waard.

Nieuwsgierig?

groeneoren_cover-art-©Floor-Rieder-in-opdracht-van-Staatsbosbeheer.jpgDe podcast en meer achtergrondinformatie vind je op de website van Staatsbosbeheer
 

 

 

 

Delen

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!