De-Tuinliefhebber-fotowedstrijd-winnaars┬ęzane-lee-

Winnaars

fotografiewedstrijd De Tuinliefhebber

De-Tuinliefhebber-fotowedstrijd-winnaars┬ęzane-lee-

In elke editie van De Tuinliefhebber roepen we onze lezers op om hun mooiste plaatjes met ons te delen. Elke keer kiezen we een ander onderwerp. Bekijk hier de winnende foto's.

 

Zonnebloem - herfst 2021

Wedstrijd de grootste zonnebloem kweken, kent iedereen wel. Dat is natuurlijk ook een kunst, maar zo’n lange zwiepende zonnebloem mooi vastleggen, net zo. Wij ontvingen een heleboel bloemenfoto’s in onze mailbox. De zonnebloem blijkt geliefd te zijn onder onze tuinliefhebbers. Allemaal mooi in bloei, op een paar na. En juist die pikten we eruit; schoonheid schuilt ook in het afwijkende. Of zoals de winnende fotograaf Lanny van der Heijden zegt: “Wat is mooi? Ik zie schoonheid in vreemde vormen.” Lanny maakte de zonnebloemfoto’s van schooltuinen in Amsterdam-West en tijdens haar fietsreis door Roemenië.

Zonnebloem-schooltuin-2-klein-LannyvdHeijden.jpg

Zonnebloem--schooltuin-1-klein-LannyvdHeijden.jpg

Zonnebloem--fietsreis-Roemenie-LannyvdHeijden-klein.jpg

© Lanny van der Heijden

 

Bijen - zomer 2021

In Nederland komen bijna 360 (wilde)bijensoorten voor. Welke soort zoemt er in jouw tuin? De honingbij, de sachembij of de gehoornde metselbij of…? Het spotten en fotograferen van bijen blijkt niet moeilijk te zijn, maar het vaststellen van de soort wel (Tip: raadpleeg eens bestuivers.nl). We ontvingen prachtige close-up foto’s van allerlei bijen, hommels en een enkele wesp. Vaak met de opmerking: ‘Deze is mooi, weet alleen niet wat het is.’ Lotte Mens (her)kent de zoemende vrienden in haar tuin in Zoeterwoude wel goed. Zij wist een stel maskerbijen, parend op een gele ganzebloem, prachtig vast te leggen. 

MASKER~1.JPG
© Lotte Mens

 

Bomen - lente 2021

Bomen: ze bieden een leefomgeving voor talloze dieren en zijn vaak prachtig om te zien. Hoe krijg je zo’n groene reus goed op
de foto? Dat blijkt best lastig te zijn. We zagen allerlei variaties in onze mailbox voorbijkomen. Van onderaf, van heel dichtbij of alleen een uitsnede. Een enkeling wist een totaalplaatje te maken. Zoals Frank Droogers. Zijn wilg - gefotografeerd bij Vereniging van volkstuinen Breeveld Woerden -, sprong er tussen uit.

De-Tuinliefhebber-fotowedstrijd-bomen-winnaar©Frank-Droogers.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 © Frank Droogers

Vogels in de tuin - winter 2020

Tuinliefhebbers zijn ook vogelliefhebbers. Dat bleek wel uit de vele inzendingen die we ontvingen naar aanleiding van onze fotowedstrijd. Jullie deelden volop jullie mooiste vogelplaatjes. De merel, de spreeuw, de heggenmus, maar ook de roodborst, de grote bonte specht en de halsbandparkiet: we zagen ze allemaal schitteren in jullie tuinen.

Prachtige vogelplaatjes, zeker die van Paul van Gorkum. Hij wist - bij zijn Tuinvereniging Seghwaert in Zoetermeer - een winterkoning prachtig zingend vast te leggen.

Fotowedstrijd – De Tuinliefhebber – winter 2020 – winterkoning - @Paul van Gorkum.jpg
© Paul van Gorkum