Fotowedstrijd winterklus

Fotowedstrijd

De Tuinliefhebber

10 november 2022

Toon ons je winterklus!

Fotowedstrijd winterklusjes

Bij menig tuinder niet het meest populaire tuinseizoen, de winter. De grond is koud en hard. Planten verliezen hun blad en veel dieren hebben zich teruggetrokken. Maar ook nu is er nog van alles te doen op de tuin! Denk aan het planten van de laatste voorjaarsbollen, het wecken van wintergroente, snoeiwerkzaamheden en het beschermen van planten. Wat doe jij nu op de tuin?

Prijs fotowedstrijd - De ongespitte tuin - Charlie Nardozzi.jpg

Mail ons een foto van je winterse tuinklus en misschien krijgt jouw plaatje een plek in onze eregalerij van winnende foto’s op avvn.nl. De beste inzending wordt bovendien beloond met het boek ‘De ongespitte tuin - Alles over 'no-dig' gardening’ van Charlie Nardozzi. De wedstrijd loopt tot eind van dit jaar.

Hoe kun je meedoen?

 1. Stuur vóór 1 januari 2023 een foto van je favoriete winterklus naar tuinliefhebber@avvn.nl onder vermelding van ‘winterklus'.
 2.  Geef in je e-mail aan wat hebt gefotografeerd en waar (plaatsnaam en eventueel naam tuinvereniging. Vermeld ook je voor- en achternaam. Geef dit ook in de bestandsnaam van de foto aan. Bijvoorbeeld “Pauline de Vries–volkstuin-Leiden.jpg”. Elke deelnemer mag maximaal drie digitale kleurenfoto’s inzenden per wedstrijd. Minimaal formaat 2 MB, maximaal formaat 8 MB, als jpeg-bestand.

 3. Lees voordat je meedoet alle voorwaarden van de fotowedstrijd na. Je vindt ze op deze pagina.

Spelregels fotowedstrijd

Goed om te weten

Als je meedoet aan de fotowedstrijd van De Tuinliefhebber stel je de ingezonden foto’s rechtenvrij beschikbaar voor gebruik in de communicatiemiddelen van AVVN. De foto kan (met naamsvermelding, rechtenvrij) als beeld worden opgenomen in De Tuinliefhebber. De beelden kunnen ook een plek krijgen op onze website, social media pagina’s (zoals Facebook) en in onze nieuwsbrieven.

Hieronder alle spelregels nog even op een rij:

 • Elke deelnemer mag maximaal 3 digitale kleurenfoto’s inzenden per wedstrijd. Minimaal formaat 2 MB, maximaal formaat 8 MB, als jpeg-bestand. Als je bestand(en) te groot zijn om per e-mail te versturen, kun je ze ook verzenden als link, bijvoorbeeld via een service als wetransfer.
 • Deelnemers zijn geen professionele fotografen. Medewerkers van AVVN en hun huisgenoten/familieleden zijn uitgesloten van deelname.
 • Het onderwerp op de foto’s is altijd groen/natuur in Nederland (niet in het buitenland).
 • Deelnemers mogen hun foto’s beperkt bewerken. Hieronder verstaan we: uitsnede maken, verscherpen, contrast, helderheid, schaduwen, hooglichten en witbalans aanpassen en het wegpoetsen van vuiltjes en vlekjes. Niet toegestaan is het clonen van elementen uit andere beelden, het verwijderen van beeldbepalende elementen uit het ingezonden beeld, teksten of passepartouts toevoegen.
 • Deelnemers mogen hun foto’s niet bewerken met behulp van creatieve filters.
 • Door deelname aan de fotowedstrijd verleen je als deelnemer aan AVVN het volledige en onvoorwaardelijke gebruiksrecht van het beeld voor alle gebruik door AVVN. De foto kan als beeld worden opgenomen in De Tuinliefhebber. De beelden kunnen ook een plek krijgen op onze website(s), social media pagina’s (zoals Facebook), persberichten en in onze nieuwsbrieven. De auteursrechten met betrekking tot de ingezonden foto’s berusten bij de deelnemer of de oorspronkelijke auteur. De naam van de oorspronkelijke auteur wordt, daar waar mogelijk, bij plaatsing vermeld mits bij ons bekend.
 • De deelnemer vrijwaart AVVN voor claims van derden die pretenderen auteursrechthebbende te zijn.
 • De natuur wordt niet verstoord bij het fotograferen.
 • Ingezonden foto’s kun je niet terugtrekken uit de competitie.
 • Ingezonden foto’s retourneren wij niet. Aanstootgevende foto’s worden gediskwalificeerd.
 • Na afloop van de wedstrijd kiest AVVN de winnaar(s). Prijzen worden niet in geld uitgekeerd.
 • Over de uitslag van de wedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.
 • De winnaar(s) krijgen persoonlijk bericht.

 

Fotografietips nodig?

Online vind je veel informatie over het fotograferen van tuin en natuur en alles wat daarbij hoort. We delen enkele tips.

 

Fotowedstrijd De Tuinliefhebber

En de winnaar is...

In elke editie van De Tuinliefhebber roepen we onze lezers op om hun mooiste plaatjes met ons te delen. Elke keer kiezen we een ander onderwerp. Bekijk hier de winnende foto's.

De-Tuinliefhebber-fotowedstrijd-winnaars┬ęzane-lee-unsplash

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!