De-Tuinliefhebber-fotowedstrijd-bijen©anthony-lee-

Fotowedstrijd

De Tuinliefhebber

 • De Tuinliefhebber
8 maart 2021

Deel je mooiste bijenplaat

De-Tuinliefhebber-fotowedstrijd-bijen©anthony-lee-

In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Welke soort zoemt er in jouw tuin? Mail ons je beste bijenplaatje en misschien krijgt jouw bij een plek in de zomereditie van De Tuinliefhebber. De beste inzending wordt bovendien beloond met een exemplaar van Het Bijenboek van Charlotte Milner, beschikbaar gesteld door Nederland Zoemt.

Hoe kun je meedoen?

 1. Stuur voor 19 april 2021 je mooiste bijenfoto naar tuinliefhebber@avvn.nl onder vermelding van ‘fotowedstrijd bijen’.
 2. Geef in je e-mail aan om welke bij het gaat, waar je de bij hebt gefotografeerd en vermeld je voor- en achternaam.
 3. Lees voordat je meedoet alle voorwaarden van de fotowedstrijd na. Je vindt ze onderaan deze pagina. 

Bijengidsje-2021-1.jpgNationale Bijentelling 17 & 18 april

En terwijl je aan het fotograferen bent, kun je meedoen aan de Nationale Bijentelling die op 17 en 18 april plaatsvindt. Ruim de helft van alle bijensoorten in Nederland is bedreigd. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen.

 

 

Spelregels fotowedstrijd

Goed om te weten

Als je meedoet aan de fotowedstrijd van De Tuinliefhebber stel je de ingezonden foto’s rechtenvrij beschikbaar voor gebruik in de communicatiemiddelen van AVVN. De foto kan (met naamsvermelding, rechtenvrij) als beeld worden opgenomen in De Tuinliefhebber. De beelden kunnen ook een plek krijgen op onze website, social media pagina’s (zoals Facebook) en in onze nieuwsbrieven.

Hieronder alle spelregels nog even op een rij:

 • Elke deelnemer mag maximaal 3 digitale kleurenfoto’s inzenden per wedstrijd. Minimaal formaat 2 MB, maximaal formaat 8 MB, als jpeg-bestand. Als je bestand(en) te groot zijn om per e-mail te versturen, kun je ze ook verzenden als link, bijvoorbeeld via een service als wetransfer.
 • Deelnemers zijn geen professionele fotografen. Medewerkers van AVVN en hun huisgenoten/familieleden zijn uitgesloten van deelname.
 • Het onderwerp op de foto’s is altijd groen/natuur in Nederland (niet in het buitenland).
 • Deelnemers mogen hun foto’s beperkt bewerken. Hieronder verstaan we: uitsnede maken, verscherpen, contrast, helderheid, schaduwen, hooglichten en witbalans aanpassen en het wegpoetsen van vuiltjes en vlekjes. Niet toegestaan is het clonen van elementen uit andere beelden, het verwijderen van beeldbepalende elementen uit het ingezonden beeld, teksten of passepartouts toevoegen.
 • Deelnemers mogen hun foto’s niet bewerken met behulp van creatieve filters.
 • Door deelname aan de fotowedstrijd verleen je als deelnemer aan AVVN het volledige en onvoorwaardelijke gebruiksrecht van het beeld voor alle gebruik door AVVN. De foto kan als beeld worden opgenomen in De Tuinliefhebber. De beelden kunnen ook een plek krijgen op onze website(s), social media pagina’s (zoals Facebook), persberichten en in onze nieuwsbrieven. De auteursrechten met betrekking tot de ingezonden foto’s berusten bij de deelnemer of de oorspronkelijke auteur. De naam van de oorspronkelijke auteur wordt, daar waar mogelijk, bij plaatsing vermeld mits bij ons bekend.
 • De deelnemer vrijwaart AVVN voor claims van derden die pretenderen auteursrechthebbende te zijn.
 • De natuur wordt niet verstoord bij het fotograferen.
 • Ingezonden foto’s kun je niet terugtrekken uit de competitie.
 • Ingezonden foto’s retourneren wij niet. Aanstootgevende foto’s worden gediskwalificeerd.
 • Na afloop van de wedstrijd kiest AVVN de winnaar(s). Prijzen worden niet in geld uitgekeerd.
 • Over de uitslag van de wedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.
 • De winnaar(s) krijgen persoonlijk bericht.

 

Fotografietips nodig?

Online vind je veel informatie over het fotograferen van tuin en natuur en alles wat daarbij hoort. We delen enkele tips.

 

Fotowedstrijd De Tuinliefhebber

En de winnaar is...

In elke editie van De Tuinliefhebber roepen we onze lezers op om hun mooiste plaatjes met ons te delen. Elke keer kiezen we een ander onderwerp. Bekijk hier de winnende foto's.

De-Tuinliefhebber-fotowedstrijd-winnaars©zane-lee-unsplash

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!