Schitteren in de schaduw
21 november 2023

Schitteren in de schaduw

Door Paul van Bodengraven Schitteren in de schaduw

Paul-van-Bodengraven---portretfoto---blauw-kader.png

Boekrecensie: Schitteren in de schaduw

Kom zelf aan het stuur bij de keuze van bijzondere plantsoorten die het goed doen in een donker hoekje

De tuincentra en kwekers doen inmiddels hun best om je op weg te helpen bij het zoeken naar een plant voor die donkere plek in je tuin, maar je blijft afhankelijk van het aanwezige aanbod aan schaduwplanten. Met het boek Schitteren in de schaduw kom je zelf aan het stuur en kun je gericht op zoek naar bijzondere soorten die de donkerste uithoeken van je tuinparadijsje verder verfraaien.

Veel onbekende soorten

Bekende soorten als de schoenlappersplant (Bergenia) en klokjesbloem (Campanula) komen voorbij, maar ook (mij) minder bekende soorten als specerijstruik (Calycanthus) en veldbies (Luzula) komen aan bod. De grote foto’s van Wouter van der Tol maken het een lekker boek om in te bladeren en te zien hoe de plant of struik er op zijn best uitziet.

Voor elke plant een plekje

Auteur Cor van Gelderen (werkzaam bij Plantentuin Esveld) vertelt ook op welke grond en onder welke omstandigheden (droog/nat etc.) de behandelde soorten het best gedijen. Geen enkele reden meer dus om die lastige, donkere hoek in je tuin komend jaar niet tot een prachtplek om te toveren!

 

Schitteren in de schaduw.jpgSchitteren in de schaduw
De beste planten voor donkere plekken

Auteurs
Cor van Gelderen & Wouter van der Tol

Uitgeverij
HL Books

€25,-

ISBN 9789464711097

 

Delen

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!