Gids voor Nederlands en Vlaamse Arboreta
7 juni 2023

Gids voor Nederlands en Vlaamse Arboreta

Door Paul van Bodengraven Gids voor Nederlands en Vlaamse Arboreta

Paul-van-Bodengraven---portretfoto---blauw-kader.png

Boekrecensie: Gids voor Nederlands en Vlaamse Arboreta

Alle bomentuinen in Nederland en Vlaanderen

Arboreta zijn bijzondere bomentuinen. Ze werden vaak aangelegd voor onderzoek en onderwijs, bijvoorbeeld bij universiteiten, en beheerd volgens taxonomische principes. Tegenwoordig zijn het vaak oases van groene rust, waar je je kunt vergapen aan eeuwenoude exemplaren van soms bijzondere soorten.

In deze gids zijn de in Nederland en Vlaanderen bekende arboreta in beeld gebracht en beschreven. De een is een bekende tuin en perfect onderhouden, een ander is een weinig bezochte tuin met een ‘verscholen’ bestaan. Veelal worden de tuinen beheerd door lokale stichtingen die met behulp van veel vrijwilligers en enkele deskundigen de collectie overeind houden.

De Gids voor Nederlandse en Vlaamse arboreta brengt bijna alle bomentuinen en interessante deelcollecties in parken en landgoederen van de lage landen in kaart. In de bijna vierhonderd pagina’s tellende gids vind je niet alleen uitgebreide beschrijvingen van landschapsarchitect René Siemens, maar ook praktische gegevens, achtergronden en veel foto’s en illustratiemateriaal.

Een fijne inspiratiebron voor een (mid)dagje uit naar een of meerdere van deze bijzondere bomentuinen!

 

Cover_Arboretumgids_HR.jpgGids voor Nederlandse en Vlaamse arboreta

Teksten
Gert van Maanen, René Siemens, Martine Bakker

redactie:
Harry Harsema, Wilbert Hetterscheid, Koen Verhoeff

ISBN 9789075271522

€34,50

 

Delen

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!