De groene buurvrouw boekrecensie
19 september 2023

De groene buurvrouw

Door Sanne Veel de groene buurvrouw

Kopie van Zonder titel (340 x 340 px) (9).png

Boekrecensie: De groene buurvrouw

helpt je vergroenen in de stad

In dit boek vind je veel praktische informatie over hoe je (samen) kunt vergroenen in de stad, voornamelijk als je weinig ruimte tot je beschikking hebt. Heb je alleen een balkon, steeg, gevel, boomspiegel of ander openbaar groen tot je beschikking? Volgens schrijfster Carlijn is van elke plek een groene oase te maken. In dit boek lees je o.a. hoe je efficiënt gebruik maakt van een kleine ruimte, welke plant op welke plek past en hoe je verschillende planten kunt combineren.

Biodiversiteit en duurzaam, ecologisch tuinieren staat centraal. Carlijn geeft tips over hoe je bijvoorbeeld je potgrond of snoeiafval kunt hergebruiken. Ze benadrukt het belang van biologische tuinproducten en vertelt hoe je het bodemleven en ander ‘tuinpersoneel’ h werk kunt laten doen. Belangrijk hierin is dat je leert met de natuur mee te bewegen, in plaats van je ertegen te verzetten (zoals bij slakken).

Wat ik leuk vond aan dit boek, naast de vele foto’s en praktische tips, is dat het heel laagdrempelig geschreven is. Carlijn is arts-assistent en niet opgeleid tot hovenier. Alles wat ze beschrijft heeft ze door zelf te leren, en fouten te maken, onder de knie gekregen. Deze beginnersfouten en persoonlijke ervaringen deelt ze met je. Dat is super nuttig!

Carlijn schrijft positief en enthousiasmerend. Ik kreeg gelijk zin om mijn (verwaarloosde) boomspiegel aan te pakken en mijn groene vingers uit de mouwen te steken! De vele lijstjes, frisse foto’s en handige tips geven je veel inspiratie om ideeën mee op te doen.

Tussendoor maakt ze een beetje reclame voor haar bedrijf De Groene Buurvrouw. Ze heeft namelijk zelf een nieuw beroep uitgevonden: ‘geveltuintjeshovenier’. Maar dit is haar, gezien de vele tips die ze geeft om het zelf aan te pakken, vergeven. Aanrader!

 

De groene buurvrouw_omslag voor_HR.jpgDe groene buurvrouw
helpt je vergroenen in de stad

Auteur
Carlijn Krielaars

Uitgeverij
KNNV

€22,95

ISBN 9789050118613

releasedatum 25 mei 2023 / 192 pagina's

 

Delen

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!