Stoepplantjes instagram
31 augustus 2022

Stoepplantjes

Door Paul van Bodengraven stoepplantjes

Paul-van-Bodengraven---portretfoto---blauw-kader.png

Social media tip: Stoepplantjes

Op een stuk stoep leven al snel zo’n vijftig verschillende plantjes. Je stapt er dagelijks aan voorbij, maar wie de tijd neemt om stil te staan en beter te kijken ziet met eigen ogen hoe biodiversiteit in de bebouwde kom eruit kan zien.

Nienke Beets, onderzoeker bij de Universiteit in Leiden, doet onderzoek naar de verspreiding en functie van die planten. Daarvoor riep ze onder andere het Instagram-account @stoepplantjes in het leven. Daarop deelt ze foto’s en een beschrijving van de verschillende soorten en links naar meer achtergrondinformatie.

Leuk om te volgen, maar ook leuk om mee te werken aan het onderzoek. Bijvoorbeeld dor zelf foto’s van stoepplantjes te plaatsen en @stoepplantjes daarin te vermelden. Zo krijgen de onderzoekers nog meer informatie over de verspreiding van de verschillende soorten. Doen!

Nieuwsgierig?

Instagram icoontje.jpgGa naar Instagram en zoek naar 'stoepplantjes'
Je kan ze volgen zodat je op de hoogte blijft van hun acties en foto's

 

 

Delen

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!