Recensie Eetbare bomen en struiken - De Tuinliefhe
2 september 2021

Lekkers uit de natuur

Door Paul van Bodengraven Recensie Eetbare bomen en struiken - De Tuinliefhe

Paul-van-Bodengraven---portretfoto---blauw-kader.png

Boekrecensie: Eetbare bomen en struiken

Met de herfst in zicht ligt de grote oogst alweer achter je. Maar gelukkig valt er nog genoeg eetbaars te vinden; in de tuin, maar ook in de vrije natuur. In de gids Eetbare Bomen en struiken heeft Otmar Diez ruim tachtig soorten bomen en struiken beschreven die je op de een of andere manier kunt verwerken in een gerecht. 

 

Uiteenlopend van meer voor de hand liggende soorten als rozenbottels en walnoten, tot minder vanzelfsprekende ingrediënten voor een voedzame en gezonde maaltijd. Wat dacht je van een salade met beukennootjes, lijsterbespuree of kraaiheidebrandewijn?

Bij elk van de ingrediënten vind je ook een recept. De gids bevat een handige determinatiesleutel, zodat je ook kunt checken of je de juiste bessen oogst voor de gelei of jam. En twijfel je toch, kijk dan voor de zekerheid nog even in het hoofdstukje over giftige planten. Dan weet je wat je beter kunt laten staan.

 

Nieuwsgierig?

Eetbare_Bomen_en_Struiken-cover-klein.jpgEetbare bomen en struiken
geschreven door Otmar Diez
ISBN 8799050118064

 

 

 

 

 

Delen

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!