Lekkers uit de natuur
Door
Paul van Bodengraven
Boekrecensie: Eetbare bomen en struiken
Met de herfst in zicht ligt de grote oogst alweer achter je. Maar gelukkig valt er nog genoeg eetbaars te vinden; in de tuin, maar ook in de vrije natuur. In de gids Eetbare Bomen en struiken heeft Otmar Diez ruim tachtig soorten bomen en struiken beschreven die je op de een of andere manier kunt verwerken in een gerecht.
Uiteenlopend van meer voor de hand liggende soorten als rozenbottels en walnoten, tot minder vanzelfsprekende ingrediënten voor een voedzame en gezonde maaltijd. Wat dacht je van een salade met beukennootjes, lijsterbespuree of kraaiheidebrandewijn?
Bij elk van de ingrediënten vind je ook een recept. De gids bevat een handige determinatiesleutel, zodat je ook kunt checken of je de juiste bessen oogst voor de gelei of jam. En twijfel je toch, kijk dan voor de zekerheid nog even in het hoofdstukje over giftige planten. Dan weet je wat je beter kunt laten staan.
Nieuwsgierig?
Eetbare bomen en struiken
geschreven door Otmar Diez
ISBN 8799050118064