Vuurvlieg, mier en vlinder boekrecensie
31 augustus 2022

De wondere wereld van klein gespuis

Door Paul van Bodengraven Vuurvlieg, mier en vlinder boekrecensie

Paul-van-Bodengraven---portretfoto---blauw-kader.png

Boekrecensie: Vuurvlieg, mier en vlinder

Wie kan er beter vertellen over beestjes als mieren, zweefvliegen en ander kriebelig spul dan een natuureducator en natuurgids? 

Petra Vijncke werkt op de Kalmthoutse Heide en schreef een boek over de kleine beestjes die ze daar tegenkomt. Aanvankelijk vond ze dat klein gespuis maar griezelig, maar hoe meer ze zich erin verdiepte, hoe meer plezier ze erin kreeg en groter de bewondering voor de ingenieuze  insectenwereld werd.

In haar boek Vuurvlieg, mier en vlinder is die bewondering en plezier terug te lezen op elke bladzijde. Met enthousiasme en op begrijpelijke toon neemt ze de lezer stap voor stap mee in de wondere wereld van insecten. Beschouw het als een basiscursus en kennismaking met een nieuwe wereld waardoor je straks haast als vanzelf ook op de knieën gaat om de kruipende en vliegende bezoekers van je tuin te bestuderen.

Nieuwsgierig?

vuurvlieg,_mier_en_vlinder(1).jpgVuurvlieg, mier en vlinder
geschreven door Petra Vijnke
ISBN 9789050118828

€24,50

 

 

 

Delen

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!