Wilde weelde wereld appeltern Machteld Klees
1 maart 2023

Groen doen: De tuinen van Appeltern

Door Paul van Bodengraven Wilde weelde wereld appeltern Machteld Klees

Paul-van-Bodengraven---portretfoto---blauw-kader.png

Appeltern: 22 hectare inspiratie

De winter is (bijna) voorbij, we kunnen weer vooruitkijken naar een nieuw tuinseizoen. Wat ga je dit jaar doen? Voortborduren op vorig jaar, of gaat die border helemaal op de schop? Of een heel nieuw tuinplan? Als je op zoek bent naar inspiratie is een bezoekje aan De Tuinen van Appeltern een goed idee. Daar vind je tweehonderd voorbeeldtuinen. En neem dan zeker ook een kijkje bij de tuin van Wilde Weelde!

Welke planten passen in je border? Hoe kun je dat schaduwstuk in je tuin anders inrichten? Wat kun je doen om regenwater in je tuin op te vangen en te bewaren voor drogere dagen? Antwoorden op deze en andere vragen vind je waarschijnlijk in een van de voorbeeldtuinen in Appeltern. Net buiten het gelijknamige dorp ligt midden in het boerenland een uitgestrekt terrein waarop verschillende hoveniers en kwekers hun tuinideeën tot leven brengen. Ter inspiratie voor bezoekende tuinbezoekers, maar ook ter lering voor zichzelf, om te ontdekken wat werkt, en wat niet.

bloemenweide MK.jpg

Inspiratie

Om De Tuinen van Appeltern te bezoeken betaal je toegang. In ruil daarvoor krijg je een dag lang de gelegenheid om kennis te maken met de meest uiteenlopende soorten tuinen en tuinontwerpen. Neem je opschrijfboekje mee, want je raakt gegarandeerd enthousiast over plantsoorten, ideeën, ontwerpen en stijlen. Bij elke tuin vind je een QR-code, waarmee je ter plekke meteen alle achterliggende informatie over het ontwerp, de bestrating, meubels en beplanting op je telefoon kan bekijken. Dat is precies wat De Tuinen van Appeltern je willen bieden: inspiratie! Een tentoonstelling van tuinmogelijkheden, ingericht door hoveniers en leveranciers vanuit het hele land. 

Appeltern Wilde Weelde Fred Roest.jpg

Wilde Weelde Wereld

Een van de voorbeeldtuinen die je zeker moet bezoeken is de Wilde Weelde Wereld. Wilde Weelde is een vakvereniging van bedrijven, verspreid door heel Nederland, die vanuit een ecologische visie milieubewust werken aan een natuurrijke omgeving. De aangesloten hoveniers, kwekers, ontwerpers, boomverzorgers en leveranciers van verantwoorde tuinmaterialen laten graag zien hoe je natuurlijk kunt tuinieren.

In de Wilde Weelde Wereld dompel je je onder in de rijke wereld van het natuurlijk tuinieren. Kinderen vinden er een stukje speelnatuur en op warme dagen kun je zelf een duik nemen in de zwemvijver. Doen!

Met korting naar De Tuinen van Appeltern - verlopen

Lezers van De Tuinliefhebber krijgen dit voorjaar 20% korting (= € 3,60) op de toegangsprijs voor De Tuinen van Appeltern. In plaats van €17,95 betaal je nu €14,35 per persoon.  Je kunt de tickets met korting bestellen t/m 30 april 2023 maar inleveren t/m 30 november 2023. Je kunt voor maximaal 4 personen kaarten bestellen!

Bezoek de website en bestel vandaag nog je kortingskaarten!

© Foto's: Machteld Klees

Delen

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?

Word supporter van AVVN en ontvang elk seizoen De Tuinliefhebber

Het tijdschrift over samen natuurlijk tuinieren!