Onenigheid in de vereniging

Themabijeenkomst 'Onenigheid in de vereniging'

Lastige leden

Deze themabijeenkomst is bedoeld voor bestuursleden die goed beslagen ten ijs willen komen als het gaat om handhaving van afspraken in de vereniging. Woensdag 29 mei van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Een volkstuinvereniging is soms net een grote familie. Heel vaak is het gezellig, maar zelfs in de beste families is er wel eens onenigheid. Zo kun je als bestuur te maken krijgen met leden die het niet zo nauw nemen met de regels. Als ze zich regelmatig onttrekken aan hun verplichtingen bijvoorbeeld, zoals contributiebetaling of tuinonderhoud.  De vraag is wat kun je als bestuur doen om te voorkomen dat zich dit soort dingen voordoen. En als het toch gebeurt, hoe je het netjes oplost. Oftewel: voorkomen en genezen. Met escalatie naar een juridisch conflict is niemand gediend.

In deze bijeenkomst behandelen we een aantal veel voorkomende voorbeelden hoe je als bestuur aanloopt tegen een lid dat de regels behoorlijk overtreedt. Waar kun je op terugvallen (actuele en heldere statuten en reglementen) en hoe pak je het aan? We gaan daarom ook in op dossiervorming en het vermijden van valkuilen.

Deze bijeenkomst is interactief, aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgen deelnemers gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. Je krijgt zo oplossingsrichtingen en bagage hoe beter om te gaan met gedoe in de vereniging. Verder geldt het credo: voor pasklaar advies en begeleiding breng je een -dreigende- zaak in bij het AVVN-kantoor.  

Aanmelden

  • Klik op onderstaande knop 'aanmelden' en vink het vakje van het programma aan
  • Deze themabijeenkomst is gratis voor leden van AVVN
  • Prijs voor niet-leden €25,- incl. btw

 

Programma

29-05-2024
19:30 - 21:30 uur Themabijeenkomst 'Onenigheid in de vereniging'
Inloop vanaf 19:15 uur.

Eerst een inleiding over het voorkomen van gedoe met leden, over de juiste procedures volgen en over het belang van dossiervorming. Vervolgens met elkaar aan de hand van enkele casussen kennis opdoen en uitwisselen.

Spreker: Wil Boonstra

Koffie en thee is aanwezig