Stinzenplanten webinar

Ontwerpen met stinzenplanten

Ontwerpen met stinzeplanten

Weet jij wat stinzenplanten zijn en hoe je ermee kunt ontwerpen? In deze online lezing legt Suze Peters, auteur van het 'onkruidboek' 'plaagdierenboek' en oprichter van de Tuinschool.online je uit wat je allemaal met stinzenplanten kan in de tuin. 

Biodivers erfgoed
Stinzenplanten zijn verwilderde tuinplanten die in de 19e eeuw werden gepland rondom landhuizen en kastelen als vroege voorjaarsbloeiers. Nog voordat andere planten tot leven komen, zelfs voordat de blaadjes aan de bomen komen, komen deze bloemen op in je tuin. Ze leveren nectar aan pas ontwaakte insecten en zijn dus een enorme boost voor de biodiversiteit in jouw tuin! 

  • De online lezing is speciaal voor leden van AVVN samen natuurlijk tuinieren en gratis om aan deel te nemen. 

Wil je ook dit najaar aan de slag met stinzeplanten?
Meld je dan hieronder aan! 
Daarvoor is het wel nodig om eerst in te loggen in Mijn AVVN.

Introducees
Ken je iemand die interesse heeft in deze lezing maar (nog) geen lid is van AVVN? Dan kan je die na aanmelding opgeven als introducé. Hij of zij ontvangt dan een mailtje met de link naar de lezing en kan vanuit zijn of haar eigen huis deelnemen. 

Programma

03-11-2022
19:25 - 19:35 uur Inloop
19:35 - 21:00 uur Lezing stinzeplanten
Geschiedenis en leren ontwerpen met stinzeplanten
21:00 - 21:30 uur Ruimte voor vragen

Tip!
Als je nog geen account hebt voor het AVVN-ledennet maar je bent wel AVVN-lid of supporter, vraag dan hier een account aan. Daarmee krijg je toegang tot het AVVN-ledennet, hier kom je in verschillende netwerken in contact met mede tuinders en lees je artikelen op basis van je voorkeuren.