Kontakt der Kontinenten zaal

Ledenraadpleging en 79e Algemene Leden Vergadering

Ontwerp zonder titel - 2024-02-27T143044.987

Wij zijn een vereniging met verenigingen, bonden en stichtingen als leden. Minimaal één keer per jaar komen we samen in een Algemene Leden Vergadering. We blikken terug op het vorige jaar en stemmen over besluiten die genomen moeten worden. Deze keer willen we ook met elkaar in gesprek over de toekomst van AVVN. De eerstvolgende Algemene Vergadering is alleen fysiek bij te wonen en zal plaatsvinden op zaterdag 20 april 2024

Ben je geïnteresseerd of betrokken bij AVVN samen natuurlijk tuinieren? Dan ben je welkom op ons congres.

Conferentiehotel_Kontakt_der_Kontinenten_logo_893567766d.jpg De locatie is bekend: We ontmoeten elkaar bij Kontakt der Kontinenten in Soesterberg! Een conferentiehotel met voldoende parkeergelegenheid wat ook goed te bereiken is met het openbaar vervoer. 

Ons congres bestaat uit 4 onderdelen:

  • Ledenraadpleging: Onze volkstuinwereld staat voor veranderingen (begin 10.30 uur)
  • Lunch en tijd om te netwerken (12.30 uur
  • 79ste algemene ledenvergadering (13.30 uur
  • Afsluitende borrel en tijd om na te praten (ca. 15.30 uur)

Ledenraadpleging: Onze volkstuinwereld staat voor veranderingen

Wat verwachten we in de toekomst verwacht van AVVN?
Is het huidige dienstenpakket wat AVVN moet bieden?
Wat missen we en wat vinden we niet nodig?
Kunnen we ons vinden in de jaarlijkse contributie?

Dit zijn enkele van de vragen die we met jullie willen doornemen op ons congres op zaterdag 20 april 2024 tijdens een grote Ledenraadpleging in de ochtend. Na de lunch volgt de 79ste algemene ledenvergadering (alv). Je kunt kiezen om deel te nemen aan het ochtenddeel, de alv of beide.

Waarom een ledenraadpleging? Er komt veel op ons volkstuinders af. Nieuwe wetgeving vraagt van verenigingsbestuurders meer of andere deskundigheid. Interne verenigingsproblemen vragen juridische en/of inhoudelijke advisering en ondersteuning. Biodiversiteit, stikstof, PFAS, woningbouw, groen in de stad en de positie van volkstuinen vragen een landelijke belangenbehartiger, die lobbyt voor de volkstuinders. En niet alleen lobbyt, maar ook daadwerkelijk voor hen opkomt. Moet dit alles aangeboden blijven ‘binnen het lidmaatschap’? Lobby worden uitgebreid? Wat is dan het effect op de contributie?

 

Daarover willen we met zoveel mogelijk mensen nadenken en praten, over de toekomst van AVVN. Doe mee. Want AVVN is van ons allen!

79e Algemene Leden Vergadering

Diezelfde dag is ’s middags de 79ste AVVN Algemene Leden Vergadering (ALV). Handig voor allen die beide bijeenkomsten willen bijwonen, maar dit is geen noodzaak. Op de ALV wordt door het AVVN-bestuur verantwoording afgelegd via jaarverslag en jaarrekening 2023, worden de bijgestelde begroting 2024 en de conceptbegroting 2025 gepresenteerd en komt een aantal overige onderwerpen aan bod.

Aanmelden

Wil je komen? Wat leuk! Dan kun je je hieronder aanmelden via de aanmeldknop. Vink bij je aanmelding aan of je naar de Ledenraadpleging, naar de ALV óf naar beide wilt komen! 

BELANGRIJK: Aanmelden als stemgerechtigde gaat via het secretariaat van je vereniging. Hier heeft de vereniging 5 maart een uitnodiging voor ontvangen.

Programma

20-04-2024
10:30 - 12:30 uur Ledenraadpleging
De lunch vindt plaats van 12:30 - 13:30 uur
13:30 - 15:30 uur 79e Algemene Leden Vergadering