Is onderstaande mail niet goed leesbaar?

Bekijk de nieuwsbrief online in je browser

 
 

Vacature, vertrek directeur en verzekerde vrijwilligers!

Juni 2023
 

Beste groenliefhebbers,

Via deze maandelijkse AVVN nieuwsbrief delen wij groentips, nieuws en vragen over samen natuurlijk tuinieren met jullie. Hier delen we kennis en creëren we een netwerk om openbaar groen, biodiversiteit en gezondheid te bevorderen.

 

De zomer is in aantocht, binnenkort vieren we de langste dag van het jaar! De omstandigheden in de tuin zijn deze tijd van het jaar ideaal voor je planten. Al is het misschien een beetje droog de laatste dagen.

Wat kan je allemaal doen in je tuin? 

 • Het bemesten van zomerbloeiers! Deze planten hebben wat extra voeding nodig om uitbundig te bloeien. Gebruik wel altijd biologische compost, of maak het zelf
 • Snoeien doet bloeien! Knip uitgebloeide bloemen weg, voor een tweede bloeiperiode. Ruim dit groenafval niet op maar leg het tussen je planten, insecten nestelen vaak in deze oude knoppen.
 • Je kan de tuin mulchen. Dit kan met bladeren, compost, houtsnippers en veel meer natuurlijke materialen. Zo voorkom je dat de bodem uitdroogt, je voedt de bodem én je gaat de groei van onkruid tegen.

-> Lees deze en meer tips op onze tuinklusjes in de lente webpagina.

 
Advertorial
AVVN-1
 

Denk nu alvast na over je nieuwe tuinhuis

De zomer is bij uitstek de tijd om te genieten van je tuin en ideeën op te doen voor je nieuwe volkstuinhuis. Denk goed na over hoe je je tuinhuis gebruikt. Wat is handig, wat wil je anders? Neem een kijkje bij andere tuinhuizen en ontdek wat je aanspreekt.

 

De ervaring leert dat het eerste ontwerp vaak niet het definitieve ontwerp is. De tijd tussen de eerste aanvraag en montage van je huis kan zo oplopen tot wel 4 maanden. Neem daarom ook de tijd en kijk goed om je heen.

 

Hermans Blokhuizen helpt je graag bij het realiseren van jouw perfecte (volks)tuinhuis. Helemaal op maat, zoals jij het wilt. Kijk eens op hun website voor voorbeelden van huizen die ze al gerealiseerd hebben. We weten zeker dat je hier inspiratie op doet.

 

Hermans Blokhuizen levert niet alleen het huis, maar helpt je ook bij elke stap, van ontwerp tot realisatie. Laat je inspireren!

lala

 

berichten wordt geladen
 

Uit ons magazine:

De Tuinliefhebber is uit

De zomereditie van De Tuinliefhebber is uit!

In deze editie brengen we jullie het volgende op het gebied van samen natuurlijk tuinieren:

 • Hoe ga je om met exoten in de tuin?
 • We brengen een bezoek aan Historische theetuin Bartiméus in Doorn.
 • In de serie over biodiversiteit gaat het dit keer over hoe je met de planten in je tuin de biodiversiteit kan versterken. 
 • En je leest in 'zo doen wij dat' hoe inspraak hebben bij de gemeente een vereniging kan helpen.

Ontvang je De Tuinliefhebber nog niet thuis? Je kan 'm ontvangen door supporter te worden voor minimaal €30,- per jaar. Meld je HIER aan. 

 

Groen doen tip: Botanische tuin in Delft

De tuin van de Technische Universiteit (TU) Delft heeft een bescheiden wetenschappelijke collectie bomen en planten. Deze werd aanvankelijk bij elkaar gebracht om onderzoek te doen naar de bruikbaarheid van gewassen, bijvoorbeeld als voedsel, medicijnen, kleding, onderdak en grondstoffen. Nu is de tuin een publieksgerichte, groene oase in de bedrijvige stad.

IMG_6272.JPG
 
Gids voor Vlaamse en Nederlandse arboreta

Weggeef actie! Gids voor Nederlandse en Vlaamse arboreta

Wij geven een exemplaar van de 'Gids voor Nederlandse en Vlaamse arboreta' t.w.v. €34,50 weg! Geschreven door Gert van Maanen, René Siemens & Martine Bakker uitgegeven door Uitgeverij Blauwdruk.

 

Het is een prachtig weergegeven gids. De vele foto's maken de gids fris en kleurrijk. Geweldig boek voor bomenliefhebbers en wandelaars!

 

Hoe kun je deze prachtige gids winnen? 
Ga naar onze Facebook pagina en reageer op dit bericht. Vertel ons wat jouw favoriete boom is voor in de tuin en waarom. Je kan tot 1 juli reageren. In de week erna kiezen wij een winnaar. We laten via Facebook weten of je gewonnen hebt.

AVVN zoekt een verenigingsjurist!
 

AVVN zoekt een verenigingsjurist!

Wie zijn wij?
AVVN samen natuurlijk tuinieren is de landelijke vereniging van organisaties en personen die samen tuinieren belangrijk vinden. Het bieden van ondersteuning aan de besturen van volkstuinverenigingen staat centraal, met als doel de vereniging goed te laten functioneren en te laten bloeien.

 

Als verenigingsjurist:
Speel jij een zeer belangrijke rol in deze dienstverlening; je bent het aanspreekpunt voor de bestuursleden en geeft hen advies en begeleiding bij zeer uiteenlopende vraagstukken, procedures en onderhandelingen. 

Het gaat om een tijdelijke functie, ter ondersteuning van onze verenigingsjurist, voor de duur van 6 maanden tot maximaal één jaar.

 

Heb jij of ken jij iemand met:

 • een juridische achtergrond;
 • affiniteit met verenigingen of die bekend is met het verenigingsleven;
 • die oplossingsgericht te werk gaat;
 • en voldoening haalt uit het bieden van hulp?

 

Interesse?
Ga dan naar onze website voor meer informatie of mail direct je CV en motivatie naar sollicitatie@avvn.nl.

Deel deze vacature vooral binnen je netwerk op:

.

 
 

Fotowedstrijd winnaar zomer

Fotowedstrijd winnaar Tuingeluk!

Elk seizoen houden wij een fotowedstrijd in De Tuinliefhebber. Afgelopen editie was het thema 'Tuingeluk'. Wat is jouw ultieme tuingeluk wanneer je na de winter je tuin weer in gebruik kan nemen? De eerste plantjes die opkomen? Die ene bloem die je al maanden niet meer hebt gezien? Een kopje koffie in je tuinstoel? 

 

Raymond Hofstede uit Mijdrecht legde dit kiekje vast. Lees HIER wanneer hij ultieme tuingeluk ervaart. 

 • De huidige fotowedstrijd is 'Tuingasten'. Met welke dieren deel jij jouw tuin? Stuur ons je foto's en win een insectenhotel t.w.v. €19.99 van Vivara! 
 

Bezoek dit weekend het lentefeest in Groningen!

Tuinwijck bestaat 110 jaar en viert traditiegetrouw jaarlijks het Lentefeest.

 

Dit jaar staat de poort voor iedereen open om te zien hoe mooi Tuinwijck is – bijvoorbeeld met de excursie door IVN-natuurgids Peter Huizenga. Ook is er een markt met plantjes, stekjes, zaden, bijenhotels en meer. Ervaar de honing van de Stadsimker. En geniet van live muziek, hapjes en drankjes.

 

Wanneer?

Zaterdag 10 juni van 12:30 - 17:00 uur. 
Toegang is gratis.

Adres: Helperzoom 8 in Groningen

 

Lentefeest Tuinwijck Groningen
 
Monique Bollen vertrekt bij AVVN

Monique Bollen neemt afscheid van AVVN

Dit was de laatste week dat Monique Bollen de scepter zwaaide bij AVVN samen natuurlijk tuinieren. Na twee jaar directeur te mogen zijn geweest heeft Monique een andere uitdaging gevonden. Het accent van AVVN ligt bij Volkstuinenverenigingen en de daaraan verbonden bijdrage aan groen en de maatschappij. Haar passie ligt bij groen, bij biodiversiteit. Er deed zich een kans voor waardoor ze daar een betere invulling aan kon geven. 

 

We gaan haar ontzettend missen en wensen haar ontzettend veel succes met haar nieuwe baan!

 

We hebben besloten eerst een interim directeur te werven om daarna in alle rust een definitieve opvolger te kunnen kiezen. 

 

Binnen het lidmaatschap van AVVN:
Collectief verzekeringspakket van avvn
 

Je vrijwilligers verzekerd? Jazeker!

Bij het samen tuinieren hou je de club draaiende en zorg je met elkaar voor het beheer en onderhoud van het gezamenlijk groen. Daarnaast zijn er vrijwilligers die extra taken op zich nemen en bijvoorbeeld commissiewerk doen. Bij veel klussen en taken werk je met gereedschap. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Daarom hebben we binnen het AVVN lidmaatschap een collectief verzekeringspakket opgenomen. 

Hierin zijn álle tuinders en andere vrijwilligers die werkzaamheden verrichten verzekerd. In tegenstelling tot veel ongevallenverzekeringen kent onze geen leeftijdsgrens. 

 

 • Meer weten? Kijk op onze verzekering pagina voor meer informatie. 
 • Wil je de voorwaarden van deze verzekeringen graag in detail bestuderen? Als bestuurslid kun je de polisvoorwaarden inzien op onze ledennet. Zoek daarvoor bij de documenten van het netwerk Besturen van een vereniging.
  • Nog geen account voor het ledennet? Vraag deze hier aan. Laat het weten wanneer je een bestuurslid bent. 

tonen

 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_7
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_8
Amfibieenpoel in Bloeyendaal - foto Daniel van Heusden
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_9

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_2