Is onderstaande mail niet goed leesbaar?

Bekijk de nieuwsbrief online in je browser

 
 

Pientere tuinen, moestuinbeurs met korting, de natuur in

Januari 2023
 

Beste groenliefhebbers,

 

Via deze maandelijkse AVVN nieuwsbrief delen wij groentips, nieuws en vragen over samen natuurlijk tuinieren met jullie. Hier delen we kennis en creëren we een netwerk om openbaar groen, biodiversiteit en gezondheid te bevorderen.

 

In deze nieuwsbrief

 • ‘Pientere Tuinen’ voor een gezondere leefomgeving
 • Bezoek de MOESTUIN beurs met korting 
 • Voorjaarstip: Tuinroutes Noord-Holland 
 • Een Uur in de Natuur
 • Ben jij onze gastvrouw/-heer tijdens onze algemene vergadering? 
 • The Farm Dream
 
Doe mee
Pientere Tuinen
 

‘Pientere Tuinen’ voor een gezondere leefomgeving

Dat tuinieren gezond is, weet iedere tuinder. Maar soms moet je ‘weten’ ook kunnen onderbouwen met cijfers en meetgegevens. Om er zo voor te zorgen dat nog meer mensen kunnen beschikken over een gezonde, groene leefomgeving.

 

Pientere Tuinen moet het grootste participatieproject van Nederland worden. De opzet is om data te verzamelen en op basis hiervan meer maatwerk te bieden met tuintips en voorlichting. Daarvoor willen de onderzoekers 5.000 bodemsensoren plaatsen. Naast de data van de bodemsensoren, worden ook andere databronnen geanalyseerd in het project, zoals luchtkwaliteit, weersomstandigheden, verkeersbewegingen en buurtkenmerken. Het doel is om meer inzicht te krijgen in de factoren die een gezonde leefomgeving beïnvloeden en zo gerichtere tuintips te kunnen geven.

 

Op die manier hopen de onderzoeker bij te dragen aan meer bewustwording, steun en medewerking van overheden en organisaties om meer te vergroenen.

 

De officiële start van Pientere Tuinen vindt plaats in de Week van de Groene Tuin, die van 4 tot en met 10 april 2023 wordt gehouden. Kijk op pienteretuinen.nl voor meer informatie.

lal

 

berichten wordt geladen
 

Bezoek de MOESTUIN beurs met korting

Moestuinbeurs

Op 17 en 18 maart 2023 vindt de allereerste editie van De Moestuinbeurs plaats op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Het is een jaarlijks terugkerende beurs met diverse standhouders, interactieve workshops, inspirerende masterclasses, een foodfestival en meer. Een mooie start van het moestuinseizoen!

 

Leden van tuinverenigingen die zijn aangesloten bij AVVN krijgen 20% korting op de toegangsprijs. Ga naar demoestuinbeurs.nl en gebruik bij je aanmelding de actiecode AVVN20

 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_2
 

Tuinroutes Noord-Holland

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_3
Advertentie:
The Farm Dream
 

The Farm Dream

Als kweker ben jij dol op het kweken van je eigen planten. Je brengt jouw zaailingen met veel liefde en aandacht groot. Tijd om ze uit de zaaitray te halen én in de grond te planten. Dit gaat niet altijd even makkelijk.

Wat als je plantjes muurvast zitten? Je kan soms niet anders dan aan de bladeren trekken of een potlood gebruiken. Het is moeilijk ze niet te beschadigen en ook de zaaitray scheurt vaak kapot. Wat zonde!

Wij van The Farm Dream waren helemaal klaar mee en gingen we op zoek naar een alternatief. Onze oplossing? Een stevige zaaitray gemaakt van gerecycled materiaal. Duurzaam en makkelijk te gebruiken.

Onze zaaitrays zijn door veel tuinders getest en goedgekeurd. Super stevig en daardoor makkelijk te tillen. Even afspoelen en direct weer te gebruiken. Elk voorjaar weer. Zeker wel 15 jaar!

Probeer het zelf en ervaar kweken zonder gedoe! 

la

 
 

Tuinroutes Noord-Holland

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_4
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_5
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_6
Tuinenroutes Noord-Holland
 

Tuinroutes Noord-Holland

Het lijkt misschien nog ver weg, maar toch kruipen we alweer richting het voorjaar. En dan heb je natuurlijk behoefte aan inspiratie. Niets leuker dan een kijkje nemen in verschillende tuinen en bij diverse kwekers

In Noord-Holland-Noord zijn twee tuinenroutes uitgestippeld, die je gemakkelijk kunt combineren: Top in de Kop en De Groene Route.

In meerdere weekenden ben je welkom in allerlei tuinen en bij verschillende kwekers. Volop inspiratie voor een dag of zelfs weekend tuinplezier op de volgende data:

 • Zaterdag en zondag 23 en 24 april (alleen De Groen Route – bloembollen)
 • zaterdag en zondag 20 en 21 mei 2023.
 • zaterdag en zondag 24 en 25 juni 2023.
 • zaterdag en zondag 22 en 23 juli 2023.
 • zaterdag en zondag 12 en 13 augustus 2023.
 • zaterdag en zondag 9 en 10 september 2023.

Kijk op Top in de Kop en De Groene Route voor meer informatie over de deelnemers en openingstijden.

tonen

 
 

Podcast: Een Uur in de Natuur

Podcast: uur in de natuur

Even niks te doen op de tuin? Trek dan de natuur in! Wandelen en genieten van de natuur gaan prima samen. Met de podcast Uur in de Natuur beleef je een uur lang het buitenleven.

 

Elke aflevering draait om een verhaal dat je meeneemt naar de meest uiteenlopende gebieden, van de Waddeneilanden tot het Twentse boerenland, van het bos tot de kust of het heuvelland. Boswachter Hanne Tersmette vertelt je wat daar te zien is, wat je niet moet missen en wat het bijzonder maakt. Tussendoor neemt wandelaar Gerben van der Zwaard je mee naar een bijpassend wandelpad ergens in Nederland.

 


 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_8
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_9

Help ons anderen helpen!

Wij blijven op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen om andere te helpen.

 

Wij zijn een landelijk netwerk van tuinverenigingen en tuinders die samen tuinieren belangrijk vinden. Wat willen wij? Nog veel meer dan nu uitstralen en bekend maken hoe ongelofelijk waardevol onze tuinen en tuinenparken zijn. Dat is iets wat je het best met elkáár kunt doen. Samen in een team waarin je je talenten ontplooit en je kwaliteiten tot hun recht komen. 

Om onze ambities te verwezenlijken werken we graag samen met vrijwilligers. Ze zijn voor ons van onschatbare waarde! Wij zoeken enthousiastelingen die samen de uitdaging aangaan om het volkstuinieren te laten groeien en bloeien. 

 

Momenteel zijn we voornamelijk op zoek naar:

 • Gastvrouw/-heer tijdens onze Algemene Vergadering van 15 april 2023
  Tijdens onze ALV help je met het ontvangen van gasten, het netjes houden van de ruimte en het klaarzetten van koffie, thee en lunch. 
 • Taxateurs
  Als taxateur bij AVVN taxeer je zelfstandig dan wel samen met een collega-taxateur opstallen, beplanting en eventuele overige goederen die aanwezig zijn op de tuin. 

 

We zijn ook op zoek naar bestuursleden! Kijk voor meer informatie en alle andere vacatures op onze website