coronavirus-samen-tuinieren-avvn-lino-jacob-unsplash

Samen tuinieren in coronatijd

hoe doe je dat veilig?

Samen tuinieren in coronatijd

coronavirus-samen-tuinieren-avvn-lino-jacob-unspla

Sinds maart 2020 grijpt het coronavirus in Nederland om zich heen. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, moeten we ons allemaal aan specifieke voorschriften houden. Bijvoorbeeld: blijf thuis bij verkoudheidsklachten en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Wat mag wel en wat niet als je samen tuiniert? En wat moet je als bestuur goed opletten en regelen?

Veilig samen tuinieren in de anderhalve meter samenleving: hoe organiseer je dat als tuinvereniging?

Samen tuinieren in coronatijd doe je door de maatregelen en adviezen van de rijksoverheid te volgen. Die vormen het uitgangspunt voor de regels van een tuinvereniging. Op de website van de rijksoverheid vind je de meest actuele maatregelen. Houd deze website goed in gaten omdat de overheidsmaatregelen regelmatig veranderen. De regels van een vereniging mogen nooit losser zijn dan die van de rijksoverheid.

Handig overzicht voor verenigingen
AVVN heeft suggesties, adviezen en maatregelen voor tuinverenigingen op een rij gezet in een overzicht. Dit overzicht updaten wij regelmatig. Je ziet dit terug aan de datum in het overzicht (linksboven). Download het overzicht.

Twijfels over bepaalde maatregelen? Behoefte aan advies?
Neem gerust contact met ons op via info@avvn.nl


Algemene Ledenvergadering (ALV) in coronatijd: hoe doe je dat?

Vanwege de anti-coronamaatregelen was en is het lastig tot onmogelijk om een fysieke Algemene Ledenvergadering te houden. Terwijl de Wet en Statuten bepalen dat dit binnen zes maand na afloop van het boekjaar moet gebeuren. Wat nu? AVVN heeft de mogelijkheden op een rij gezet.


AVVN-ers en afspraken in de anderhalvemetersamenleving: hoe doen we dit samen?

Bij AVVN staat altijd de veiligheid en gezondheid van iedereen voorop: onze leden, vrijwilligers, medewerkers en externe adviseurs. Hoe gaan we daar in deze coronatijd mee om? Heel verstandig natuurlijk. Download de voorzorgsmaatregelen voor afspraken met AVVN-ers.

Ontmoet je tuinleden op het AVVN ledennet

Nieuws, documenten en ander belangrijke informatie: je deelt het gemakkelijk en veilig met je tuinleden op je verenigingspagina op het AVVN ledennet. 

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?