coronavirus-samen-tuinieren-avvn-lino-jacob-unsplash

Samen tuinieren in coronatijd

hoe doe je dat veilig?

Samen tuinieren in coronatijd

coronavirus-samen-tuinieren-avvn-lino-jacob-unspla

Op de coronapersconferentie zijn zeer brede versoepelingen t.a.v. de coronamaatregelen aangekondigd. We gaan in drie fases terug naar het oude normaal. Voor het samen tuinieren betekent dit samengevat:  

 

Per direct

  • Er geldt geen advies meer om een maximum aantal bezoekers per dag thuis (of in de tuin of tuinhuis) op bezoek te ontvangen.

Maatregelen m.i.v. 18 februari tot 25 februari

  • Hou nog steeds buiten en binnen waar geen Coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Clubhuizen met horecafunctie: Openstelling tot max. 01.00 uur. Een CTB met legitimatie is verplicht, ook voor het terras. Vaste zitplaatsen, mondmaskers en 1,5 meter afstand houden hoeven niet meer.
  • Clubhuizen zonder horeca: Hier is geen CTB verplicht. De 1,5 metermaatregel geldt daarom nog wel. Ga uit van 1/3 van de normale bezoekerscapaciteit en zorg voor minimaal 5 m2 per bezoeker. Beheerder/bestuur bepaalt of mondmaskers op moeten.

Extra versoepelingen vanaf 25 februari

  • De 1,5 metermaatregel vervalt overal, ook in clubhuizen zonder horecafunctie.
  • CTB en vastgestelde sluitingstijd vervalt ook voor clubhuizen met horecafunctie.

De hygiënische basisregels blijven:

  • Goed en vaak handen wassen en geen handen schudden.
  • Blijf thuis met klachten en doe een test.
  • Zorg voor goede ventilatie en veel frisse lucht in de binnenruimtes.

ALV organiseren

Er zijn vanaf 25 februari geen praktische belemmeringen om de ALV fysiek te houden. Wil je het toch digitaal doen, maar is die mogelijkheid niet verankerd in de statuten? Dan biedt de tijdelijke wet Covid-19 Justitie en Veiligheid voorlopig uitkomst. Die geldt in ieder geval tot 1 april 2022. Het is onbekend of de tijdelijke wet nog verlengd gaat worden.

Vragen?

Toch twijfels over bepaalde maatregelen? Of behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op via info@avvn.nl

Ontmoet je tuinleden op het AVVN ledennet

Nieuws, documenten en ander belangrijke informatie: je deelt het gemakkelijk en veilig met je tuinleden op je verenigingspagina op het AVVN ledennet. 

Altijd op de hoogte?

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met groentips en nieuws over samen natuurlijk tuinieren. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, leuke weetjes en allerlei activiteiten?