Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Dit veld is verplicht in te voeren!

Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Wachtwoord vergeten? Vul hier uw e-mailadres in. Je ontvangt een link om een nieuw wachtwoord te creëren.

Error message here!

Terug naar het inlogscherm

Afsluiten
Top
Een bloeiende vereniging!

Een bloeiende vereniging!

Op 23 september vond de startbijeenkomst van de werkgroepen die naar het AVVN van de toekomst gaan kijken. De stuurgroep was haar werk al eerder begonnen en had de opdrachten voor de 3 werkgroepen uitgewerkt.

De bijeenkomst begon met een herkenbaar en inspirerend verhaal van Marike Kuperus van Kuperus & co met de titel “Verenigen in balans”. Daarna zijn de werkgroepen aan de slag gegaan en hebben zij afspraken en een planning gemaakt.
De werkgroepen zullen rond eind november 2017 hun conclusies en aanbevelingen presenteren. Op basis daarvan zal de stuurgroep naar vervolgopdrachten kijken.

Op zaterdag 30 september kwamen verenigingen bij elkaar die het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren hebben dan wel met het begeleidingsproject bezig zijn. Van hen wilden we graag weten wat zij goed en minder goed aan het begeleidingsproject vinden en wat zij missen. Nancy Rietveld van het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) deed de aftrek met de presentatie “Een tuin vol hefbomen” waarbij zij de aanwezigen actief betrok.
Een vruchtbare bijeenkomst en het AVVN-bestuur zal binnenkort de conclusies bespreken. Onderwerpen waarover verder nagedacht gaat worden zijn onder meer een keurmerk voor individuele tuinen, een jaarlijks meeting van verenigingen die het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren hebben of bezig zijn met het begeleidingsproject en nazorg door middel van bijvoorbeeld opfriscursussen.

Meer informatie over het heroriëntatieproces bij het AVVN? Kijk dan op de speciale website SPIT.