Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Dit veld is verplicht in te voeren!

Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Wachtwoord vergeten? Vul hier uw e-mailadres in. Je ontvangt een link om een nieuw wachtwoord te creëren.

Error message here!

Terug naar het inlogscherm

Afsluiten
Top
Bericht uit Wenen

Bericht uit Wenen

Het dagelijks bestuur van het Office International heeft zich in Wenen (Oostenrijk) gebogen over de implementatie van de aanbevelingen die zijn gedaan tijdens de internationale studie bijeenkomst in Kopenhagen (Denemarken).

Allereerst werden de uitstekende wijze de bijeenkomst was georganiseerd en de positieve uitkomsten benadrukt.

Bevestigd kan worden dat een aantal besluiten al in de praktijk worden uitgevoerd:

  • De uitwisseling van nationale magazines (red.: waaronder De Tuinliefhebber) is in gang gezet en er zijn inmiddels veel positieve reacties ontvangen. 
  • Een netwerk van redacteuren van de nationale magazines is opgezet. Bürte Lachenmann uit Zwitserland was bereid om de coördinatie op zich te nemen. Het internationale bestuur dankt haar voor haar initiatief en ondersteunt de positieve effecten van deze samenwerking voor zowel de nationale federaties als het office zelf. 
  • De presenatie van ieder land, zoals zij die hebben gemaakt voor het internationale congres 2014 in Utrecht zijn online gezet. Een aantal federarties overweegt een update van hun presentaties. Eén federatie heeft toegezegd alsnog een inzending in te leveren. 
  • De kaart, die er land 5 volkstuinparken toont die het bezoeken waard zijn, is inmiddels online gezet. Met tevredenheid constateerd het internationale bestuur dat de nationale federaties enthousiast hebben gerageerd op dit project en de gevraagde informatie verzamelen en inzenden.

Het internationale bestuur heeft eveneens indringend gediscussieerd over het positieve voorstel van de werkgroep, die in Kopenhagen in het leven is geroepen. (red. Nederland heeft hierin een trekkersrol). De vervolgstappen en vernieuwingen zulllen tijdens de bijeenkomst van het algemeen bestuur in februari 2018.