Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Dit veld is verplicht in te voeren!

Verberg Dit veld is verplicht in te voeren!

Wachtwoord vergeten? Vul hier uw e-mailadres in. Je ontvangt een link om een nieuw wachtwoord te creëren.

Error message here!

Terug naar het inlogscherm

Afsluiten
Top

Handboek 'Natuurlijk Tuinieren'

Het HANDBOEK NATUURLIJK TUINIEREN is alleen bij het AVVN en nergens anders verkrijgbaar.

Natuurlijk tuinieren, met de nadruk op het eerste woord, is een prachtige bezigheid. Dit handboek vertelt in 130 pagina’s hoe je dat kunt doen. Het kan ’van begin tot eind’ gelezen worden als een boek, maar ook als naslagwerk dienen.

Het handboek bestaat uit drie delen:

  • Deel 1: Algemeen

    Hierin wordt behandeld de relatie tussen natuurlijk tuinieren en de ecologie en wordt een beschrijving gegeven van de flora en fauna die in tuinen aangetroffen kan worden.

  • Deel 2: Tuincomplex

    Vertelt over de inrichting en het beheer van grotere groenoppervlakten, duurzaamheid met betrekking tot het bouwen van opstallen en het gebruik van niet levende materialen. Tot slot wordt aandacht besteed aan het belang van communicatie binnen een vereniging en het opstellen van een toekomstplan.

  • Deel 3: Individuele tuinen

    Vier hoofdstukken alleen voor en over de natuurlijke tuinder. Over de inrichting en het onderhoud van een natuurlijk tuin, welke dieren kun je in de tuin aantreffen en hoe kun je ze op je tuin krijgen, de natuurwaarde van siergewassen voor vlinders en bijen en de aanleg en het onderhoud van een natuurvriendelijke moestuin.

Handboek Natuurlijk TuinierenHet handboek staat vol met praktische en leuke doe-tips. Naast vele foto’s en tekeningen zijn bijvoorbeeld ook bouwtekeningen van een nestkast voor de Grauwe Vliegenvanger, een hommelnestkast en een vleermuiskast opgenomen.

Naast de vele tips over beplantingskeuze ontbreken vanzelfsprekend de tips voor het aanleggen van vijvers en stapelmuren niet. Kort om voor de beginnende en de meer gevorderde natuurlijke tuinder een waardevolle aanvulling op de kennis.

Aan het handboek hebben naast het AVVN onder andere meegewerkt organisaties en personen als de KNNV, het IVN , Piet Steltman, De Vlinderstichting, De Kleine Aarde en de DLV.